Samen genieten: Het uitgangspunt voor een onvergetelijke middag

3 april 2017, van 14:30 tot 16:00, Coda Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, €7,50

Door Agenda

Mensen met dementie en hun partner, vrienden of familie zijn welkom in CODA Museum

Onvergetelijk CODA: 3 april, 14.30 – 16.00 uur | € 7,50 inclusief rondleiding en toegang CODA Museum

Onvergetelijk CODA is er iedere eerste maandag van de maand voor mensen met dementie én hun partner, buren, familie of vrienden. Maandag 3 april staat deze rondleiding in het teken van mensfiguren en menselijk lichaam. Een bijzondere wandeling door CODA Museum waarbij samen genieten en het delen van verhalen en ervaringen centraal staan. Het doel? Een ontspannen middag voor mantelzorgers en mensen met dementie.

We hebben allemaal te maken met de kracht en positieve eigenschappen van ons lichaam, maar ook met de beperkingen ervan. Geen wonder dus dat het lichaam in de kunstgeschiedenis een veel gekozen onderwerp is en op veel verschillende manieren wordt verbeeld. In CODA Museum zijn op dit moment tentoonstellingen te zien waarin dit menselijk lichaam en mensfiguren centraal staan. De kunstenaars waar we deze keer bij stilstaan, werken allemaal op hun eigen manier met de mensfiguur. Zo werkt Lilith met haar eigen lichaam om verschillende rollen uit te beelden, fotografeert Krzyzanowsky een vrouw om een tijdsverloop uit te beelden terwijl de sieraden van Lucy Sarneel bedoeld zijn om het lichaam te versieren.

Onvergetelijk CODA

Doordat het thema iedere maand wisselt, is deelname aan Onvergetelijk CODA iedere keer weer de moeite waard. Speciaal opgeleide rondleiders begeleiden en inspireren de deelnemers tijdens deze interactieve rondleiding. Deelnemers kijken samen naar kunst, beantwoorden vragen en voeren creatieve opdrachten uit. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om verhalen, ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen. Hierdoor is de rondleiding voor mensen met dementie én voor hun mantelzorgers een ontspannen middagje uit. De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee.

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen. Meld u daarom uiterlijk 31 maart aan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. De volgende rondleiding staat gepland op maandag 1 mei.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?