Save the date – ‘Dag van de psychiatrie’

22 maart 2018, van 15:30 tot 21:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Op donderdag 22 maart vraagt de werkgroep ‘Ruimte voor anderszijn’ in samenwerking met Riwis en Gigant tussen 15.30 – 21.00 uur aandacht voor de ‘Week van de psychiatrie’ . Zij bieden een mooi programma aan in Gigant in Apeldoorn, dat toegankelijk is voor iedereen.

Programma

Vanaf 15.30 uur is er in Gigant een spetterend, afwisselend programma met schilder-, theater- en muziekworkshops. Ontmoetingscafé Wende coffee and drinks, gericht op mensen met autisme, is dan ook geopend en er worden films vertoond die met psychiatrie te maken hebben. Verspreid in Gigant staan informatiestands van Riwis Zorg & Welzijn, PSYQ , Zorgcollectief Noord Oost Veluwe (ZNOV) , Ixta noa Zutphen, Sportschool Kerschoten met beweegaanbod Apeldoorn en andere aansprekende cliëntenorganisaties en partners. Het belooft een mooie dag te worden! Iedereen is van harte uitgenodigd om informatie te halen of te brengen. Ervaringswerkers van Riwis , Labyrinth en in Perspectief leveren ook een actieve bijdrage door hun eigen ervaringen te delen.

Belevingstheaterstuk ‘VIND JE HET GEK?’

Beleef vanaf 19.45 uur in het nieuwe totaaltheaterstuk van Nynka Delcour en Rob Stoop ‘VIND JE HET GEK!’ een ontroerende, humorvolle voorstelling gebaseerd op waargebeurde levensverhalen en indringende portretten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hierna volgt een korte nabespreking met hulp van gesprekskaarten.

Voor wie is het?

Voor deze dag is iedereen uitgenodigd die geïnteresseerd is: mensen met een psychische kwetsbaarheid, naastbetrokkenen, medewerkers, vrijwilligers, maar ook overige geïnteresseerden.

De toegang is gratis. Aanmelden theatervoorstelling en mee-eten. De hele middag is vrij toegankelijk. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen vragen wij u zich van tevoren even aan te melden voor de theatervoorstelling.

Mee- eten? Het is mogelijk om een hapje mee te eten voor een bedrag van € 3,50. Dit wordt verzorgd door vrijwilligers van Ontmoet & co. Bij uw aanmelding kunt u aangeven of u dit wilt.

Aanmelden kan via dagvandepsychiatrie@gmail.com of bel Theo van Driel via 06 18 193 612 of Frans Hoogendijk via 06 37 267 569.

Programma indeling

Tijd Wat
15.30 uur Opening
15.45 uur Workshopronde 1 (45 min)
16.45 uur Workshopronde 2 (45 min)
17.45 uur Workshopronde 3 (45 min)
18.30 uur Maaltijd
19.45 uur Theaterstuk ‘Vind je het gek?’
20.30 uur Nabespreking theaterstuk
21.00 uur Einde

Meehelpen?

Vrijwillige medewerking aan deze mooie dag is welkom. Meer informatie bij Alice Biezepol, abiezepol@riwis.nl of bel 06 52 046 002.
Meer informatie gigant.nlweekvandepsychiatrie.nlkrachtvanbeleving.nl/voorstellingen/vind-je- het-gek

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?