Schaapscheerdersfeest Uddel

7 mei 2016, van 10:00 tot 17:00, Hunneschans, langs het Uddelermeer, Uddel

Door Agenda

Het schaapscheerdersfeest Uddel vindt plaats op 7 mei 2016 van 10.00 tot 17.00 uur. De oude tijd herleeft op de ‘Hunneschans’ langs het Uddelermeer. Het feest is een traditie geworden en begon 50 jaar geleden. Naast een officieel programma met diverse demonstraties en optredens, oude ambachten en een markt, zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Optredens
Gedurende de dag treden doedelzakspelers, boerendansers, het Uddelse demo dansteam en de jachthoornblaasgroep op. Demonstraties van de brandweer, een roofvogelshow en een spectaculaire voltige-act zijn op het middenterrein te zien.

Oude ambachten
Die oude tijd herleeft doordat de schapen geschoren worden en vele oude ambachten te zien zijn. Van stoelen matten en wol spinnen tot klompen- en sigarenmakers. Tijdens de workshop vilten kunnen bezoekers aan de slag met wol.

De markt
Een groot aantal marktkramen omlijst de optredens. Eten en drinken is te koop op het horecaplein en de barbecue wordt aangestoken. Voor de kinderen treedt een goochelaar op. Lammetjes aaien, schminken, ballonnen oplaten en ponyrijden behoren ook tot de kinderactiviteiten.

Tussendoortjes
Tussen het publiek is de ‘Prins Hendrik Onderzoekscommissie’ actief met een act. Op de foto gaan met het zwarte schaap is mogelijk en de mooiste inzending ontvangt een prijs. B’j Betoeterd en de Meulenzangers vermaken de bezoekers met hun muziek en zang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?