Schaatsen en kerst op Het Loo

8 december 2012 - 6 januari 2013, Paleis Het Loo

Door Redactie

Vanaf 8 december tot en met 6 januari aanstaande worden er tal van activiteiten georganiseerd rond het thema ‘Winterpaleis Het Loo’. Op het Stallenplein kunnen jong en oud zwieren en zwaaien op een echte schaatsbaan!
Vanaf 18 december is in het paleis de presentatie “Kerst op Het Loo” te zien, met dit jaar voor het eerst originele kerstkaarten met kerstwensen van de Oranjes. De paleisvertrekken zijn traditiegetrouw sfeervol ingericht met gedekte tafels, kerstbomen en groenversiering.

Schaatsbaan – 8 december t/m 6 januari
Deze winter wordt het Stallenplein sfeervol aangekleed met een echte schaatsbaan en gezellige kraampjes met hapjes en drankjes.

Openingstijden schaatsbaan:
di, wo 10-17 uur
do, vr, za 10-21 uur
zo 10-17 uur

Entree schaatsbaan (excl. paleis):
volw € 5,-, 6 t/m 17 jr € 4,-
kinderen t/m 5 jr gratis.

Tijdens openingsuren van het paleis is de schaatsbaan inbegrepen bij de reguliere entreeprijs.
10-rittenkaart € 35,-
Huur schaatsen: € 5,-
De ijsbaan is niet geschikt voor noren.

http://www.paleishetloo.nl/uploads/general/File/3048%20PL%20flyer%20winter_def_LR.pdf

 

Kerst op Het Loo – 18 december t/m 6 januari
Rond de Kerstdagen wordt Paleis Het Loo traditiegetrouw sfeervol ingericht, met kerstbomen in verschillende stijlen, veel groenversiering en feestelijk gedekte tafels. Dit jaar is er gekozen voor het thema ‘De tuin op tafel’. Al in de 17de eeuw was de tuin een inspiratiebron voor de tafelversiering, met o.a. citrusvruchten die werden opgestapeld tot piramides. De servetten werden vaak gevouwen in de vorm van dieren, waarbij de pauw als vorstelijke vogel favoriet was. Dit jaar is er daarnaast voor het eerst een verzameling kerstkaarten te zien met kerstboodschappen die de Oranjes in de loop der jaren verstuurden.

Speciale extra avondopenstellingen:
op 28, 29 en 30 december tot 21.00 uur
.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?