Schilderkunst op vogelveren en doek in dok Zuid

17 maart 2014 - 24 april 2014, Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460

Door Agenda

Bettina Regeling-Cabrera & Mirjam van Wieringen

Bettina Regeling-Cabrera maakt bijzondere schilderijen op vogelveren. Mirjam van Wieringen schildert of maakt gemengde collages. De groep De Pretentielozen schildert onder leiding van Wim Streep en laat een selectie van hun werk zien. Van 17 maart t/m 24 april zijn deze drie exposities in dok Zuid aan de 1eWormenseweg 460 te zien.

Bettina Regeling-Cabrera schildert op vogelveren. Zelf zegt zij hierover: “Altijd sta ik open voor nieuwe technieken en materialen. Het geheim van de beschilderde veren is: geduld hebben. De veren zijn niet voorbereid of geplakt. Met een heel dun penseel wordt de verf op de veer ‘gezet’, want drukken en tekenen met een potlood is niet mogelijk omdat deveren dan uit elkaar gaan.” De als architect opgeleide Bettina is geboren in Paraguay en woont sinds tien jaar in Apeldoorn. In 2006 won zij de tweede prijs in de landelijke schilderwedstrijd Het Kleurenpalet van de Achterhoek. Kijk voor meer informatie op Facebook onder Lluvia ñanduti.

 “Ik ben gewoon Mirjam”. Zo stelt kunstenares Mirjam van Wieringen zich het liefst voor. Zij schildert puur op haar gevoel en gebruikt haar intuïtie om ook de gevoelens van anderen vast te leggen. Behalve schilderijen maakt zij ook herdenkingscollages waar ze gemengde technieken voor gebruikt. Hierin verwerkt zij allerlei kleine objecten waar haar opdrachtgevers belangrijke herinneringen aan hebben. In haar optiek heeft elk schilderij een hoger doel; het is gemaakt voor iemand die het nodig heeft, die er troost bij vindt of blijdschap uit haalt.

Kunstlokaal De Pretentielozen Apeldoorn is een vereniging waar verschillende disciplines van beeldende vorming aan bod komen: tekenen, schilderen, aquarelleren en ruimtelijke vormen zoals het werken met klei, steen en hout. Het nu geëxposeerde werk is van de groep die Wim Streep begeleidt en waar voornamelijk getekend en geschilderd wordt. Incidenteel wordt een speciale techniek aangeboden zoals collage of gouache. Ook wordt aandacht besteed aan nieuwe materialen, producten en ontwikkelingen in de beeldende kunst, zoals bijvoorbeeld street-art. Kijk voor meer informatie op de website

 Deze exposities zijn tijdens reguliere openingstijden gratis te bekijken in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 inApeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?