Selenic

29 september 2013, van 16:00 tot 16:00, Bluescafé Apeldoorn

Door Agenda

http://www.bluescafe.nl/?tribe_events=selenic

Selenic is een progressive rock band uit het midden van Nederland. De band bestaat uit Joep Selen (zang), Ingmar Kops (keyboards & synths), Rindert Bul (gitaar), Ben Bruschke (bas) en Frank Nagtegaal (drums). Selenic is eind 2009 opgericht door bassist Dennis Balemans om zijn favoriete muziekstijl te kunnen spelen: progressive rock. Hij ging samenwerken met vocalist Joep Selen die (net als Dennis) een eigen-werk band wilde starten om zijn eigen muziek te kunnen maken. Na enkele audities voegden gitarist Rindert Bul (ex Seminoles, Taste of Lithium) en drummer Frank Nagtegaal (ex Dodgy Scene, Zero AM) zich bij de band en begonnen de vier muzikanten met het schrijven en repeteren van nummers. Echter, pas toen toetsenist Ingmar Kops (ex Progeny) in april 2010 bij de band kwam begon Selenic een specifiek eigen geluid te ontwikkelen. Selenic laat met schijnbaar gemak jazzy passages over gaan in heavy gitaar-riffs en symfonische passages in catchy refreinen en combineert deze met hun karakteristieke synth- en gitaar melodieen, creatieve ritmes en sfeervolle zanglijnen tot originele en coherente nummers.
In de eerste paar jaar van hun bestaan componeerde Selenic een aantal nummers en probeerde deze uit op lokale festivals rond Utrecht zoals Jampop en IJsselpop. In het midden van 2012 besloot de band hun debuut album Nowadays op te nemen. Nowadays is een kleurrijke verzameling nummers die qua geluid varieren van jaren 70 hard rock (March of Knowing) tot een mix van jazz en industrial (After the Battle) tot progressive rock (Answers Needed, Consider This, My True Name). Qua teksten heeft het album een vast thema. De nummers kijken niet naar verleden of toekomst, maar concentreren zich op het heden en beschrijven de situaties en beslissingen die een persoon op dit moment definieren. Vandaar de titel: Nowadays.
Kort na het opnemen van Nowadays verhuisde oprichter Dennis Balemans naar Australia en moest de band verlaten. De band vond snel een goede vervanger in Ben Bruschke (ex Carved in Gold, Glass Moon). Met Ben in de gelederen richt de band zich op de promotie van Nowadays en het schrijven van nieuwe nummers voor het volgende album.
Selenic is a progressive rock band from the Netherlands. The band consists of Joep Selen (vocals), Ingmar Kops (keyboards & synths), Rindert Bul (guitar), Ben Bruschke (bass) and Frank Nagtegaal (drums). Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?