Serious Request actie: Koken & Eten met jonge vluchtelingen

9 december 2017, om 18:00, Ons Honk en +Punt Orden Apeldoorn, € 20,00

Door Agenda

Heb jij weleens Injera gegeten? Een pannenkoek-achtig brood waarop stoofvlees en/of – groente wordt geserveerd? Je scheurt er stukjes af en schept daarmee het eten op.

Op zaterdag 9 december zal een groep jongeren uit Eritrea en Syrie Injera en andere overheerlijke gerechten uit hun eigen land gaan koken in samenwerking met medewerkers van PvdA Apeldoorn, Stichting Present en Timon.

Deze jongeren waren 14/15 jaar oud toen ze hun moederland moesten ontvluchten voor geweld en hun familie hebben achter moeten laten. In hun eentje hebben ze ver weg van hun familie de Nederlandse taal en cultuur eigen moeten maken en zijn ze aan verwerken wat ze hebben meegemaakt. De jongeren vinden het ontzettend leuk om Apeldoorners te ontmoeten en dan in het bijzonder mensen uit het onderwijs en potentiele werkgevers voor stage-/werkervaringsplaatsen.

Omdat het thema van Serious Request dit jaar juist over gezinshereniging van jongeren als deze gaat, hebben we een geldinzamelingsactie aan dit initiatief gekoppeld. Alle Apeldoorners zijn uitgenodigd voor deze kook&eet-avond en we vragen als tegenprestatie een bedrag van minimaal 20 euro per persoon.

Vanwege de voorbereidingen moet u zich op voorhand aanmelden via pvda@apeldoorn.nl

U kunt kiezen uit twee locaties waar u de maaltijd kunt nuttigen: Ons Honk (Sperwerlaan 18) en +Punt Orden (Germanenlaan 370). De jongeren staan te poppelen om u allerlei lekkers te laten proeven en met u in gesprek te gaan.

Zie voor meer achtergronden en informatie: https://kominactie.3fm.nl/actie/kookook-injera

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?