Sieraden maken in dok Zuid

21 november 2012 - 19 november 2012, om 14:00, Dok Zuid

Door Joke de Wolde

Monique van Dorth maakt kettingen, armbanden, boekenleggers en tas- en sleutelhangers van diverse materialen. Op woensdag 21 november geeft ze vanaf 14.00 uur een demonstratie sieraden maken in dok Zuid.

Zelf heeft Monique van Dorth ooit deelgenomen aan een workshop sieraden maken. Zij werd al snel helemaal enthousiast en maakt inmiddels vele kettingen, armbanden, boekenleggers en tas- en sleutelhangers. “Geef me een handvol kralen en de creatieve radertjes gaan draaien. Het is steeds weer verrassend wat er tevoorschijn komt.”

De opbrengst van de verkoop van deze sieraden gaat naar Serve India, een organisatie die de allerarmste vrouwen alfabetiseringslessen geeft. Deze lessen zijn gebaseerd op verhalen uit de bijbel, waardoor deze vrouwen ook kennismaken met het evangelie. Aan het eind van de cursus ontvangen de vrouwen een algemeen erkend diploma en kunnen ze hun nieuwe vaardigheden gebruiken bij het opzetten van een eigen zaak. Uit het geld dat de vrouwen verdienen, stellen ze microkredieten beschikbaar voor nieuwe studenten. Zo ontstaat een selfsupporting systeem en zijn mensen in staat de armoede te ontsnappen.

De sieraden van Monique van Dorth zijn tot en met 6 december in de vitrines van dok Zuid te zien tijdens de normale openingsuren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?