Simone van der Vlugt

31 oktober 2017, om 19:30, CODA Auditorium, 15,00

Door Agenda

Simone van der Vlugt is een van Nederlands bekendste schrijvers van thrillers, historische romans en jeugdboeken. Dinsdag 31 oktober komt ze naar CODA in Apeldoorn waar ze geïnterviewd wordt door Ivan Borghstijn. In een boeiend gesprek vertelt ze natuurlijk meer over Ginevra, haar meest recente boek, maar ook over bijvoorbeeld de reisboeken die ze samen met haar man heeft geschreven. Kaarten voor deze avond zijn vanaf dinsdag 10 oktober te koop bij CODA en Nawijn & Polak in Apeldoorn. Een kaartje kost € 12,50 voor CODA leden of bij besteding in Nawijn & Polak of € 15,00 voor niet-leden/losse verkoop. Bij deze toegangskaart is koffie of thee vooraf en een drankje in de pauze inbegrepen.

In de literaire avonden die CODA programmeert, komen uiteenlopende schrijvers aan het woord. Na Adriaan van Dis gaat Ivan Borghstijn deze maand in gesprek met Simone van der Vlugt. Haar meest recente boek – de historische roman Ginevra – komt natuurlijk aan bod, maar ook de thrillers, kinderboeken en reisboeken die ze geschreven heeft, zullen (kort) besproken worden.

Ginevra speelt zich af in de late veertiende eeuw in Florence en vertelt het verhaal van de zestienjarige Ginevra die hevig verliefd is op Antonio. Vanwege geruchten over zijn verlichte ideeën weigert haar vader echter om toestemming voor het huwelijk te geven. Ginevra gaat er stiekem met haar grote liefde vandoor, maar ze komen niet ver. Weer terug in Florence dwingt haar vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Kort daarna breekt de pest uit en is niemand zijn leven meer zeker….

Boeken en prijzen
Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands meest bekende schrijvers van onder andere thrillers en historische romans. Ze laat in haar werk een enorme diversiteit zien: naast thrillers en historische romans schrijft ze ook kinderboeken en, samen met haar man, reisboeken. In 2004 verscheen haar thrillerdebuut De reünie. Daarna volgden nog vele thrillers en sinds 2012 is hierin een hoofdrol weggelegd voor rechercheur Lois Elzinga. Ze ontving meerdere prijzen waaronder de NS Publieksprijs voor Op klaarlichte dag. Van haar boeken voor volwassenen werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht.

Ivan Borghstijn
Veel Apeldoorners kennen Ivan Borghstijn waarschijnlijk van Nawijn & Polak Boekverkopers waar hij jarenlang bedrijfsleider was. Hij begon zijn carrière overigens meer dan dertig jaar geleden bij de Amsterdamse boekhandel Bruins in de P.C. Hooftstraat en was genomineerd voor de titel Beste Boekverkoper. Als bevlogen interviewer heeft Borghstijn in CODA inmiddels talloze schrijvers op boeiende wijze geïnterviewd, waaronder Adriaan van Dis, Annejet van der Zijl, Susan Smit en Geert Mak.

Programma
De avond in CODA Auditorium begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur met koffie of thee. In de pauze kunt u uw boek door Van der Vlugt laten signeren; wie nog geen boek heeft, kan dat bij de tafel van Nawijn & Polak kopen. Ook is er dan gelegenheid om iets te drinken; dit drankje is, net zoals de koffie of thee vóór aanvang, bij de prijs inbegrepen. De avond in CODA is om 21.30 uur afgelopen.

Kaartverkoop
Kaarten zijn vanaf dinsdag 10 oktober te koop in CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en bij Nawijn en Polak Boekverkopers. Een toegangskaart kost € 12,50 voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak óf € 15,00 voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang en een drankje in de pauze.

Voor uw agenda!
Dit literaire seizoen komen nog de volgende schrijvers naar CODA: Tommy Wierenga (23 november), Marjolijn van Heemstra (12 december), Lidewijde Paris (6 februari ’18), Heleen van Royen (15 maart ’18) en Saskia Noort (17 april ’18 – nog onder voorbehoud). Via www.coda-apeldoorn.nl/literair houden we u op de hoogte over de invulling van deze avonden en de start van de kaartverkoop.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?