Singer-songwriters Roos Blufpand en Jeroen kant

25 maart 2016, om 21:00, Gigant

Door Agenda

Op vrijdag 25 maart wordt de popzaal van Gigant gevuld door de twee Nederlandstalige singer-songwriters Roos Blufpand en Jeroen Kant. Samen zullen zij een dubbelconcert verzorgen. De deuren openen om 20:30 en het concert start om 21:00. Tickets kosten €10,00 en €8,00 voor Vrienden van Gigant. Tickets zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Roos Blufpand

Roos verbaast. Ze raakt, is klein en daardoor juist heel groot. Het is zoals het is. En die kwetsbaarheid maakt Roos zo sterk. In 2014 bracht zij haar eerste album Ik ben uit. Er volgde een albumtour van maar liefst 45 shows en maakte haar debuut bij vele nationale radiostations.

In februari van dit jaar kwam haar tweede album Hoe Dan uit. Hoe Dan gaat over het onvermogen de wereld te kunnen redden. Want hoe kan zij de mensheid bijstaan en tegelijkertijd een kater hebben van gisteravond? Hoe kan zij kritisch blijven zonder die o, zo fijne roze bril af te zetten?

Roos is geboren om op ’t podium te staan. Samen met haar band maakt ze iedere show tot een belevenis vol indrukwekkende liedjes die niet alleen aanstekelijk zijn, maar die je tevens aan het denken zetten.

Jeroen Kant
Bijna 2,5 jaar na het album De Lafaard Kapitein, komt Jeroen Kant met zijn nieuwe album Nooit Genoeg. Hij heeft er de tijd voor genomen en dat is goed te horen. De eigenzinnige liedjesschrijver uit Brabant lijkt volwassen geworden en zekerder van zijn kunnen. Zijn bewijsdrang heeft plaats gemaakt voor rust en ontspanning. Met dit vierde album laat Kant horen dat hij tot de top van zijn genre behoort.

Niet langer alles kapot relativerend, schrijft hij cynischer en met de vinger op de zere plek. Liedjes met verhalende teksten die lezen als een boek, de inhoud altijd voorop. Een album met een sound die de Amerikaanse traditie ademt, zonder in clichés te vervallen of zijn eigenheid te verliezen. Alsof Simon Carmiggelt, Martin Bril en Dimitri Verhulst verdwaald zijn op een filmset van de Coen Brothers in een woestijn ergens tussen Mexico en Texas. Hun weg terug naar huis zoekend, bespreken ze hun eigen tekortkomingen en die van de wereld waarin we met zijn allen leven.

Live wordt Kant bijgestaan door zijn driekoppige begeleidingsband De Sheriffs. Met Judith Renkema op de (contra)bas, Mathijs Leeuwis op de (pedalsteel)gitaar en Mischa Porte op de drums. Authentiek en eigen, rauw en organisch.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?