Sjako!

12 juni 2016, om 16:00

Door Agenda

In 2016 viert Sjako! twee keer feest: het 35-jarig bestaan én de release van de tiende langspeler “The Tenth”.
Sjako! geldt als een van de meest invloedrijke bands uit de Nederlandse pop-rock scene. De legendarische albums ‘Livewire’ met de single Hurt en ‘2 Meter Sessies’ staan in menig lijstje van favoriete album. Het van oorsprong Haarlems powerrock-trio (opgericht door Wouter Planteijdt in 1981) slaagt erin een unieke mix tot stand te brengen tussen individueel vakmanschap, een experimenteel geluid en sterke liedjes.
Sjako! vergelijkt haar muziek met Einsteins relativiteitstheorie. ‘Iedereen heeft ervan gehoord, iedereen heeft er bewondering voor, maar niemand snapt ‘m.’
De leden van Sjako! zijn regelmatig bezig met andere projecten, maar de band is officieel nooit opgeheven.  Het album ´Lucky Spots´ stamt alweer uit 2008 en verscheen op het Coolhouse-label van Leo Blokhuis.
Sjako! ging in 2014/2015 weer met regelmaat spelen naar aanleiding van de digitale release van The Best of Sjako!, half september 2014, waarop naast het bekende werk ook remasters, liveuitvoeringen en niet eerder uitgebrachte nummers.
Sjako! is: Wouter Planteijdt (zang, gitaar) René van Barneveld (gitaar) Thijs Vermeulen (bas) Richard Heijerman (drums) Patrick van Herrikhuyzen (toetsen).

Aanvang 16.00 uur
Entree: € 10

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?