So You Think You Can Stoelendans

1 november 2017, om 15:00, Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn, v.a. € 14,00

Door Agenda

Pieter Henket

Introdans danst de familievoorstelling SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS (6+)

De stoelen vliegen en rijden in het rond: SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS is een programma vol inventiviteit, humor en hilariteit. De Nederlandse choreograaf David Middendorp, die met zijn werk onder meer de jury’s van America’s Got Talent en Britain’s Got Talent versteld deed staan, creëert nieuw werk voor dit programma. Daarnaast presenteert Introdans de Nederlandse première van twee opwindende ‘stoelendanschoreografieën’ van respectievelijk Alexander Ekman en Ángel Rodríguez. Mauro de Candia’s doldwaze finaleballet Purple Fools maakt deze familievoorstelling compleet. SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS is op zondag 29 oktober om 15:30 uur te zien in de Deventer Schouwburg en op woensdag 1 november om 15:00 uur in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Nederlandse premières David Middendorp neemt in de danswereld een heel eigen plaats in: als geen ander weet hij live performance en virtuele dans op een even vanzelfsprekende als wezenlijke manier te combineren. Voor zijn nieuwe creatie Painting speciaal gemaakt voor SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS neemt hij zijn succesvolle America’s Got Talent-duet als startpunt en de stoel als inspiratiebron. Het werk van de Zweedse choreograaf Alexander Ekman kenmerkt zich vooral door een fantastisch gevoel voor humor en een meesterlijke timing. Deze onstuimige ‘stoelenchoreografie’ creëerde hij eerder als onderdeel van zijn productie Whim. De Spaanse choreograaf Ángel Rodríguez laat in Nine words zien hoe je stoelen ook op een heel andere manier kunt gebruiken. Niet allemaal op een hoop of dwars door elkaar zoals in Whim, maar juist strak geformeerd. Rodríguez maakt in dit programma zijn Nederlandse debuut en speciaal voor de gelegenheid breidt hij zijn krachtige en swingende stoelendanschoreografie voor tien dansers uit met een nieuw duet. Purple Fools van Mauro de Candia is de perfecte uitsmijter van SO YOU THINK YOU CAN STOELENDANS. De Italiaanse choreograaf laat in publiekslieveling zijn ongebreidelde fantasie de vrije loop, waarbij uiteraard opnieuw een belangrijke rol voor de stoel is weggelegd.

Painting – David Middendorp (wereldpremière), (deel uit) Whim – Alexander Ekman (Introdans-première), (deel uit) Nine words – Ángel Rodríguez (Introdans-première), Purple Fools – Mauro de Candia

Première 14 oktober 2017 | Speelperiode t/m 18 februari 2018

INTRODANS BEWEEGT JE
Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse. Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De voorstellingen worden gedanst voor jong & oud(er) en er zijn activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je.

www.introdans.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?