Sofie Reed

31 augustus 2019, om 22:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74a, € 5,-

Door Agenda

Nog nooit in Nederland gespeeld. Daar komt nu verandering in: Sofie Reed www.sofiereed.com uit Colorado.” (..) ~ Wim Vriezen van www.wimsmuziekkelder.nl

Biografie:

Sofie Reed www.sofiereed.com is een autodidactische, onafhankelijke, internationale touring grassroots artiest wiens unieke, soulvolle stijl over de hele wereld geliefd en gewaardeerd wordt. Door een rijke creatieve reis van drie decennia is Sofie geëvolueerd als een vocalist, een componist en een unieke muzikale visionair. Haar muziekstijl omvat roots-blues, folk-blues en zelfs’roots-appalachian-with-a-dalecarlian-twist.” Hoe het ook wordt genoemd, met haar buitengewone artisticiteit trekt Sofie het publiek over de hele wereld.

Sofie verliet Ludvika, Zweden, als een 18-jarige jonge volwassene in 1987. Ze vestigde zich in een ‘less preferred hood’ van Minneapolis, alleen. Gedurende een aantal jaren freelance ze als een stylist binnen de lokale muziekscene tot een van haar klanten, Sheila Charles, dochter van Ray Charles, haar inhuurde als een back-up zangeres. Die cruciale ontmoeting leidde ertoe dat Sofie sessie-oefeningen uitvoerde in de Twin Cities, gevolgd door optredens met haar voormalige echtgenoot, gitarist Preston Reed. Uiteindelijk verliet ze Minneapolis en verhuisde ze naar Colorado. Chris Kresge van het Rocky Mountain Music Network: “In het afgelopen decennium, in de uitlopers ten westen van Denver, hebben Sofie’s vele ervaringen als eenzame Zweedse immigrant in een buitenlandse cultuur haar in staat gesteld een intrigerend en kleurrijk verhaal te creëren, weerspiegeld in haar unieke benadering van haar muziek en uitvoering. ”
Ze speelt met trots Lee Oskar Harmonicas, Mountain Dulcimer, Lap Steel Guitar .., en ze stomps haar voet op een oude houten wijnkist!
In de woorden van Lee Oskar ( Lee Oskar Harmonicas https://leeoskar.com/ ): “Sofie Reed is een veelzijdige kunstenaar die zoveel van zichzelf als performer geeft. Met gevarieerde talenten als een ongelooflijke, soulvolle zanger en instrumentalist speelt Sofie ook de mondharmonica. Haar gevoel voor ritme, frasering en algehele artisticiteit maken haar een van de meest interessante artiesten in de internationale muziek scene van vandaag. Ik ben blij dat ze Lee Oskar Harmonica’s speelt, want ze weet op en uitstekende manier hoe ze mijn favoriete instrument tot leven kan brengen met finesse, flair en een uitstekend gevoel.
Sofie heeft vier CD’s opgenomen:
  • Baby Boo Got Gone (2004).
  • Simplicity Chased Trouble Away (2012)
  • *Red Hen (2014)
  • Rocky Road (2017) Sofie Reed & Russell Jackson
Alle vier de albums zijn geheel (FULL tracks!) te beluisteren in de Muziek player op haar website: www.sofiereed.com < te beluisteren.
* Zie CD recensie “Red Hen” door Paul Scholman : https://www.bluesmagazine.nl/recensie-sofie-reed-red-hen/
Nieuwe CD in de maak!
WISH FREE – een DOUBLE LIVE-CD
Verschijnt in de herfst van 2019 – sommige nummers zijn medio juni online verkrijgbaar.
Aanvang 22:00 Entree €5,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?