Songwriterscollectief Apeldoorn viert haar eerste jaar Podium voor 45 songwriters

4 april 2015, van 16:00 tot 18:00, Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, Apeldoorn

Door Redactie

In april bestaat het Songwriterscollectief één jaar en dat vieren we met het Songwriterscafé op zaterdag 4 april. Het Cafeetje van Marja aan de Hoofdstraat 166 is zoals inmiddels gebruikelijk de locatie voor een middag puur muziekplezier. Tussen 16 en 18 uur treden 5 songwriters solo of in klein groepsverband op. Ze vormen daarmee de laatste van 45 artiesten aan wie het afgelopen jaar een podium is geboden door het Collectief. De toegang is gratis en een vrijwillige bijdrage welkom.

Oud en nieuw
Deze editie van het Songwriterscafé staat in het teken van oud en nieuw. Nieuw is de presentatie in handen van Tonny Schulte. Ook Bert Louissen is nieuw, hoewel hij vorige week nog in het Cafeetje van Marja was met zijn voorstelling ‘En wat doen we nou met hem?’. Daarin ondersteunde de muziek zijn verhaal. Dit keer zal hij zijn eigen liedjes voor zichzelf laten spreken.

‘Oud’ is het cabareske drietal Bajoes dat een vertrouwd gezicht begint te worden op de Apeldoornse podia. Ze schrijven hun kleinkunst met een grote K waarin de lach en de traan niet ver uit elkaar liggen.

Ook Daan en Inge hebben we eerder gezien. Zij vormen het duo The Hummingbirds en hopen mensen te raken met hun eigen nummers in folk/country stijl. In april komt hun 1e CD ‘No Strings Attached’ uit, waarvan ze zeker een aantal nummers gaan spelen.

Het duo Puur Zang deelt de liefde voor zang en poëzie met elkaar en voor het eerst met het publiek bij Marja. Op een manier die je soms recht in je hart en dan weer vol in je lachspieren raakt, brengen Walter Hoogterp en Coen Seur de Grote Thema’s tot leven.

Ton Terink is als oude rot beter bekend als zanger/gitarist van de band ‘Handsome Molly’. Hij brengt eigen werk ten gehore, dat hij voor deze gelegenheid aangepast heeft. Nieuw dus! Hij wordt ondersteund door Lody Willemsen op cajon en Monique Berends op gitaar.

Stille zaterdag
Met het toenemende Songwriterscafé-succes groeit ook het aantal bezoekers. De intieme en sfeervolle setting van de beginperiode wordt daarmee moeilijker te garanderen. We juichen het dan ook (zachtjes) toe dat we dit keer ons Café houden op ‘Stille Zaterdag’. We vragen het publiek zich daarop aan te passen.

Opgeven of meer informatie via songwriterscollectiefapeldoorn@gmail.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?