Southside Blues Revue in het Bluescafé

9 januari 2016, Bluescafe Apeldoorn

Door Agenda

Southside Blues Revue speelt aanstaande zaterdag 9 januari voor de zevende of achtste keer in haar 11-jarig bestaan in het Bluescafé.

verdana, helvetica, sans-serif;”>En eigenlijk is het helemaal niet erg dat de band de tel kwijt is. Veel belangrijker is het feit dat de band alle voorgaande optredens de dansvloer vol heeft gekregen. De ‘Southside’ wil graag aantonen dat blues geen saaie of droevige muziek voor ‘oudere mensen’ hoeft te zijn, maar dat met een zorgvuldig samengesteld repertoire alle generaties worden aangesproken. Er wordt geknipoogd naar een veelheid aan blues aanverwante stijlen, zoals funk, soul, rock & roll, rock en boogie: De wisselwerking tussen gitaar en piano maakt het allemaal mogelijk. Natuurlijk worden deze ondersteund door een ervaren bas/drums ritmesectie, en de band heeft een charismatische frontman.

Frontman Jay Bodean, met een achtergrond van hardrock (oprichter van de Nederlandse band Bodine) tot aan de Soundmixshow (finalist), kan alle genres zingen en is bovendien als songwriter verantwoordelijk voor de ruime helft van het huidige ‘Southside’ repertoire.
En dat repertoire moet snel eens worden opgenomen voor een nieuw album, maar eerst komt de band naar Apeldoorn voor een optreden in één van de favoriete zalen. Aanstekelijk speelplezier gegarandeerd!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?