Soweto Gospel Choir

22 oktober 2014, van 20:00 tot 22:00, Orpheus

Door Redactie

HVK Productions Pty Ltd

Deze nieuwe voorstelling met authentieke Zuid-Afrikaanse dans, zang en muziek is slechts drie weken (21 oktober t/m 9 november) in Nederland te zien. Tijdens deze korte tour zal het koor de 100.000ste Nederlandse bezoeker verwelkomen. Op 22 oktober staat de voorstelling in Theater Orpheus, Apeldoorn.

Het Soweto Gospel Choir werd in 2002 samengesteld uit de beste talenten van de vele kerken en gemeenschappen in en om Soweto. Het koor werd opgericht om de unieke en bezielende kracht van de Afrikaanse gospel te delen met het publiek over de hele wereld.

Inmiddels heeft het koor meerdere Grammy Awards op zak en werkte het samen met de groten der aarde, zoals Bono, U2, Aretha Franklin en Stevie Wonder. En in Nederland met o.a. Gordon en André Rieu

Daarnaast kan het koor terugkijken op een bijzondere relatie met Nelson Mandela – hij was een groot fan. Het Soweto Gospel Choir trad meerdere malen op voor Mandela, ook postuum tijdens diverse herdenkingsdiensten. Speciaal voor hun inspirator zingen de koorleden in deze nieuwe show enkele vrijheidsliederen en brengen zij uit hun bestaande oeuvre de nummers die Mandela het liefste hoorde. Een eerbetoon recht uit het hart.

Voor meer informatie en kaartverkoop:
www.bostheaterproducties.nl of www.orpheus.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?