SP organiseert thema-avond: Europa & TTIP

8 mei 2015, van 19:30 tot 21:00, De stolp

Door Agenda

Hoewel Europa dagelijks in het nieuws is en de besluiten die in Brussel worden genomen ons allemaal raken, is lang niet iedereen vertrouwd met de werkwijze van de Europese instituties, laat staan met de invloed en de reikwijdte van de talloze beschikkingen, richtlijnen en verordeningen die daar worden uitgevaardigd.

Derhalve organiseert de afdeling Apeldoorn van de Socialistische Partij op vrijdag 8 mei 2015 in wijkcentrum De Stolp een thema-avond over Europa. Gastspreekster is Anne-Marie Mineur, die sinds juli 2014 namens de Socialistische Partij lid is van het Europees Parlement. Mevrouw Mineur houdt zich daar bezig met internationale handel, mensenrechten en milieubeheer.

Tijdens de thema-avond zal mevrouw Mineur onder meer ingaan op de gevolgen voor burgers en ondernemingen van TTIP, het Transatlantic Trade & Investment Partnership. De Europese Unie en de Verenigde Staten onderhandelen op dit moment over deze handelsovereenkomst. Verder zal zij in het kader van de mensenrechten ongetwijfeld ingaan op de situatie van de vluchtelingen die via de Middellandse Zee Europa proberen te bereiken om hier in relatieve rust en veiligheid een beter bestaan op te bouwen.

De thema-avond over Europa begint om 19.30 uur en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in Europa in de meest ruime zin van het woord. De afdeling Apeldoorn van de Socialistische Partij en mevrouw Mineur hopen tijdens deze avond met veel burgers in gesprek te kunnen gaan over Europa.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?