Speciaal concert Andy Frasco in Grote Kerk voor zijn Apeldoornse fans en (nog) niet-fans

3 mei 2018, van 20:15 tot 22:00, 15

Door William Lindner

Halleluja, onder de noemer: “In Frasco We Trust – An Evening With Andy Frasco” is er op donderdag 3 mei een bijzonder concert van de Amerikaan Andy Frasco and The U.N. in de Grote Kerk aan de Loolaan nummer 16 in Apeldoorn.

Het was tijdens een editie van StadsOase in 2015 van poppodium Gigant in 2015 dat de Apeldoorners voor het eerst kennis hebben gemaakt met Andy Frasco en zijn U.N. Het publiek was na het optreden zo enthousiast dat Apeldoorner Gerrit van Cothem en ondergetekende hetzelfde jaar nog spontaan een busreis met fans organiseerde voor zijn Concert in Het Burgerweeshuis in Deventer.

Inmiddels is Andy Frasco inderdaad bijna Apeldoorns erfgoed zoals poppodium Gigant schrijft .
Want na zijn optredens in 2015 op StadsOase, in 2016 in de Popzaal Gigant en in 2017 zowel in de Popzaal van Gigant als op Koningsdag (zie foto Ellis Peeters) heeft deze Amerikaanse showman de harten van vele Apeldoorners gewonnen.

Oók dit jaar organiseert poppodium Gigant een concert met Andy Frasco en zijn U.N. Deze keer niet in poppodium Gigant; maar op donderdag 3 mei voor een eerste concertavond in De Grote Kerk aan de Loolaan nummer 16.
,,Niet alleen de muzikant, maar ook de persoon Andy Frasco komt centraal te staan. Met smakelijke anekdotes en directe interactie met het publiek. Uiteraard muzikaal omlijst, met een speciale setlijst en gestripte (semi-akoestische) bezetting. Een avond voor fans en (nog) niet-fans, waarbij we letterlijk dicht op de huid van Andy Frasco kruipen, zonder hem in de lucht te hoeven houden dit keer. Halleluja!”, schrijft Gigant in de aankondiging.

Tijdens het optreden in 2016 sprak ik kort met tourmanager Rolf van den Heuvel.Hij zei mij toen: ,,Andy Frasco en zijn U.N. kijken altijd reikhalzend uit naar een optreden op podium Gigant in Apeldoorn.Het is hier altijd prima verzorgd voor de band en met een enthousiast publiek.”

Tijd om eens een gesprek te hebben met hem over dit bijzondere aanstaande concert.

Wat is de bijzondere link van Andy Frasco en zijn U.N met Apeldoorn?
,,Waar we zeker een link mee hebben is het Gigant publiek wat we hebben leren kennen. Denk aan fotografe Ellis Peeters en de Apeldoornse Gigant, Jeroen Stob die ons meerdere malen hebben geholpen tijdens shows. Zij, en ook jij en vele anderen uit Apeldoorn hebben ons al meerdere jaren achter elkaar bijzonder laten voelen door ons te blijven volgen, vorig jaar een onvergetelijke Koningsdag te geven (zie foto) en door ons keer op keer de ruimte te geven om onszelf te kunnen zijn op het podium. Dat is werkelijk alles wat er nodig is om het beste uit Andy Frasco en kornuiten te halen!”

Waarom in de Grote Kerk?
,,Dit jaar blijkt het allemaal wederom dat wij alle ruimte krijgen, gezien het feit dat Waldo Volmer van Poppodium Gigant ons dit jaar een soort “Carte-blanche” heeft gegeven om een avond met Frasco te organiseren in de Grote Kerk te Apeldoorn. Voor ons dus een mooie gelegenheid om Apeldoornse fans juist nog iets meer te geven dan enkel een Dance-Party met kwalitatief goede muziek. Dat houdt in, dat we voor het Apeldoornse publiek iets speciaals willen doen.”

Hoe ziet een speciale Apeldoornse show er dan uit?
,,De show ligt voor de band in grote lijnen al vast en het wordt een show met een kort interview, waarbij ook de kans voor publiek bestaat om vragen te stellen. Aan de band de bijzondere taak om dit alles met betekenisvolle muziek te omlijsten. Dit is ook voor een band die 250 keer per jaar in een kroeg, in een poppodium of op een festival speelt iets om naar uit te kijken. De Kerk vormt daarbij voor zowel de band als voor het publiek hopelijk een mooi decor, waar we tijdens de show ook zeker gebruik van willen maken. Dat gezegd hebbende, ken ik de jongens natuurlijk ook een beetje en dit alles zal ongetwijfeld weer uitmondden in een ouderwets potje Frasco-gekkigheid, zoals het publiek volgens mij van hem gewend is.”

Dus ik zou zeggen als je daar zin in hebt? Dan zit je op donderdagavond 3 mei vooraan in de kerk helemaal goed!!

Alle impressies van zijn optredens uit 2015 t/m 2017 kan je:>hier< bekijken.

In Frasco We Trust – An Evening With Andy Frasco | Grote Kerk
Entree: €15,00
Entree Vrienden van Gigant: €13,00
Locatie: Grote Kerk, Loolaan 16, Apeldoorn

Meer info/tickets

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?