Speciale dubbel vertoning Broos & Brozer

26 oktober 2014 - 28 oktober 2014, om 14:00, Gigant

Door Redactie

Broos & Brozer

Op zondag 26 oktober staat er een speciale dubbelvertoning gepland van de films “Broos” en “Brozer”. Broos werd in 1997 uitgebracht en verteld het verhaal van 4 zussen die een familiefeest moeten voorbereiden. De 4 hoofdrolspeelsters werden voor hun rol bekroond met een gouden kalf voor beste actrices. In tegenstelling tot het vrolijke “Broos” is er nu het bijna gedwongen vervolg “Brozer”. Door de levensbedreigende ziekte van één van de hoofdrolspeelsters werd door haarzelf het initiatief genomen om haar ziekte in de setting van de vier zussen op film vast te leggen. Kaarten kosten €9,00/€7,00 (Vriend van Gigant) per film en kunnen telefonisch of via www.gigant.nl gereserveerd of gekocht worden.

“In de zomer van 2010 vertelde Leonoor dat ze uitgezaaide kanker had en dat ze niet meer beter zou worden. Dit was voor ‘ons van het Broosteam’ reden om opnieuw de krachten te bundelen. Wij zagen elkaar regelmatig en er was altijd wel iemand die aan het eind van een gezellige avond riep dat we toch echt weer een Broos 2 moesten maken. Maar de noodzaak ontbrak. Nu was die noodzaak er meer dan ooit. Als geschenk aan Leonoor en omdat het gewoon niet anders kon. We hadden geen scenario en wisten niet waar we uit zouden komen. En nu is de film er. Brozer. Broos 2 zoals niemand hem ooit gewild heeft maar daarom niet minder welkom.” – Mijke de Jong (regie)

Het is een bijzondere speelfilm geworden over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie. Het verhaal begint als Muis (Leonoor Pauw) hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, dan krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt. De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan om zo grip te krijgen op de vergankelijkheid.

We laten geen glamour en glitter zien. Geen wedstrijd. Of kanker als topsport. Maar “het andere gezicht” van omgaan met kanker en kanker-patiënten. Hoe je het zinloze zin kunt geven. Herkenbaar, humorvol en realistisch.

Over Broos

In de film Broos komen vijf zussen op een zonnige zondag bij elkaar om de 40-jarige bruiloft van hun ouders voor te bereiden. Wat begint als een noodzakelijk maar gezellig samenzijn eindigt in een nachtmerrie. Alle vijf proberen ze te overleven in de jungle die familie heet. In de regie van Mijke de Jong heeft de gehele cast tijdens het Nederlands Filmfestival in 1997 een Gouden Kalf ontvangen voor beste actrices.

De film Broos is éénmalig te zien in Gigant op 26 oktober 14:00 aansluitend kunt u de film Brozer bekijken. Deze start om 15:40. Brozer is nog te dagelijks te zien t/m 28 oktober.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?