SpektAKel: Chapeau

27 september 2012, van 21:00 tot 22:30, Art-Café Sam Sam

Door Redactie

Chapeau is een bekende Apeldoornse viermansformatie die swingende muziek maakt in de stijl van de Hotclub de France.

Bandleden:
Jonnie Zoeten (slagwerk) – is een veteraan in de muziekwereld en heeft in de loop der jaren allerlei muziekstijlen doorlopen. Swingende muziek heeft altijd zijn voorkeur gehad. Daarom is hij bij Chapeau op zijn plaats. Met zijn strakke ritmes legt hij samen met Fred de basis voor Hendrik en Cees.

Fred Hillebrand (contrabas) – Groot liefhebber van hotclubjazz. Heeft in het verleden diverse muziekstijlen doorlopen. Hoorde vroeger thuis op de radio al vaak Django Reinhardt en Stephan Grappelli. Hoopt zich nog jaren staande te kunnen houden aan zijn hals van zijn contrabas. ”Fred vindt vooral leuk aan bassen; dat mensen het pas missen als je er mee ophoudt.”

Cees Terwel (gitaar, saxofoon) – Toen Cees begon met gitaarspelen kreeg hij les van een oude man die altijd nummers van Django speelde. Hij probeerde hem de stijl en de techniek van de Hotclub de France bij te brengen. Een streven dat grandioos mislukte want Cees speelde liever Rock & Roll, Beat, Stones, Them etc. Op middelbare leeftijd is Cees uiteindelijk met veel plezier Hotclub, Swing en BeBop gaan spelen. Al is de liefde voor de Rock en Roll altijd blijven bestaan.

Hendrik Pol (gitaar) – Bandlid vanaf het allereerste uur. Is na vele muzikale omzwervingen op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Nadat hij o.a Bireli Lagrene, Angelo Debarre en het Rosenberg Trio had horen spelen, wist hij de richting. Zo belandde hij bij Django Reinhardt. Hendrik heeft zich de techniek die de hot-club de France zo kenmerkt, na heel veel oefenen eigen gemaakt. Volgens eigen zeggen is hij nog lang niet uitgeleerd!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?