Spinvis – Oogcontact van de eenzaamste soort

21 oktober 2015 - 18 september 2015, om 20:00, Rabobankzaal

Door Redactie

Waar Spinvis is, is poëzie. Met zijn poëtische teksten en bijzondere klanken toont Spinvis zich meester van het woord en de muziek. Met zijn liedjes vertelt Spinvis een verhaal dat voor elke luisteraar een andere vorm en betekening krijgt.

Juweeltjes in een intieme voorstelling

De afgelopen jaren was Spinvis in de grote theaters en zalen te zien in een uitgebreide bezetting. Maar nu gaat hij kwetsbaar en intiem. In Oogcontact van de eenzaamste soort deelt hij het podium met celliste, zangeres en theatermaker Saartje van Kamp. Met haar maakte hij al in 2014 de succesvolle dansopera Kintsukuroi.

Oogcontact van de eenzaamste soort is een persoonlijk en intiem liedjesprogramma. Met juweeltjes van het bekende en het onbekende soort. Nieuwe net geboren liedjes, die hun vorm nog moeten krijgen. Maar dat is helemaal niet erg. Want juist in het onbekende ligt de kwetsbaarheid.

Bekende liedjes in een nieuw arrangement

Bekende nummers worden in een nieuw arrangement gespeeld waardoor er iets nieuws ontstaat en je aangenaam verrast wordt. Oogcontact van de eenzaamste soort kent een boeiende afwisseling van ingetogen intieme liedjes en dansbare nummers gespeeld met een variëteit van verschillende instrumenten. Spinvis bewijst ook in Oogcontact Van De Eenzaamste Soort zijn multitalent op de verschillende instrumenten. Zo is hij te horen op piano, accordeon, gitaar en elektronica.

Spinvis: “Oogcontact van de eenzaamste soort is een kleine en persoonlijke vertelling over licht en schaduw, over dat wat blijft en dat wat gaat.” Laat je meenemen naar de wereld van Spinvis. Naar zijn wereld waarin klanken, woorden en muziek de boventoon voeren.

Spinvis heeft in de loop der tijden vele prijzen gewonnen. Zo won hij in 2007 de Popprijs bij het Noorderslag Festival, ontving hij de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs en de Johnny van Doornprijs.

De Pers over Oogcontact van de eenzaamste soort: “Naast ouder materiaal zoals Oostende, Ik wil alleen maar zwemmen en Ronnie knipt zijn haar is er ook ruim aandacht voor wondermooi nieuw materiaal…muzikale juweeltjes…een prachtig inkijkje in de muzikale toverwereld van Spinvis die hiermee eens en te meer aantoont op een bijzondere eenzame hoogte te staan.” Cultuurpodium.nl

Woensdag 21 oktober, 20:00 uur
Rabobankzaal
Kaarten vanaf € 20

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?