Sportoriëntatiedag Bijzondere Sporten voor Unieke Mensen

26 april 2015, van 13:00 tot 17:00, Omnisport Apeldoorn

Door Agenda

Op 26 april 2015 vindt in het Omnisport Apeldoorn de tweede editie van de sportoriëntatiedag ‘Bijzondere Sporten voor Unieke Mensen’ plaats. Een sportevenement georganiseerd door verschillende organisaties die betrokken zijn bij de doelgroep‘mensen met een speciale sportvraag in de begeleiding’. Het plan om een sportoriëntatiedag te organiseren binnen Apeldoorn is afkomstig vanuit de Apeldoornse werkgroep ‘Sporten met een Beperking’. Deze werkgroep zet zich sinds een aantal jaar in om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking uit de gemeente Apeldoorn te optimaliseren, zodat het voor iedereen mogelijk is om te sporten en bewegen op zijn of haar eigen niveau.

Het doel van de sportoriëntatiedag is om deze mensen kennis te laten maken met verschillende sporten en hiermee ze te stimuleren om naderhand daadwerkelijk te gaan sporten bij een sportvereniging of –organisatie. Zodoende worden er op de sportoriëntatiedag in de vorm van clinics 24 verschillende sporten aangeboden. Dit aanbod bestaat uit zowel bekende sporten, zoals voetbal, als minder bekende sporten, zoals showdown tafeltennis. Naast het meedoen aan de sporten is er ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de verschillende informatiekraampjes.

Om 13:00 uur wordt de dag geopend door sportwethouder Nathan Stukker en zitvolleybalster Djoke van Marum(Ambassadeur van de Nationale Sportweek). Na de opening gaan de sportclinics in verschillende rondes van start en wordt de dag om 17:00 uur afgesloten.

Lijkt het je leuk om mee te doen met de sportdag? Kom dan de 26e langs bij het Omnisport en kijk voor de verschillende sporten onder het laatste nieuws op. www.sportraad.nl 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?