Staatsopera van Tatarstan – Aïda

23 oktober 2015 - 18 september 2015, om 19:15, Koning Willem-Alexanderzaal

Door Redactie

Hartverscheurend verhaal over liefde en verraad in Aïda

In wat misschien wel de populairste opera uit het oeuvre van Guiseppe Verdi is, schittert het koor en orkest van de Staatsopera van Tatarstan. Hartverscheurende solo’s en duetten en schitterende melodieën vertellen een fascinerend verhaal over liefde, macht en verraad in het oude Egypte.

Liefde en opoffering

Prinses Amneris, dochter van de Egyptische farao, houdt van de jonge veldheer Radames.Hij kan haar liefde niet beantwoorden omdat hij zijn hart verloren heeft aan de slavin Aïda. Niemand weet dat Aïda in werkelijkheid de gevangen genomen dochter van de koning van Ethiopië is, het land waarmee Egypte in oorlog is.

In deze tragische liefdesgeschiedenis wordt de Egyptische slavin Aïda heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor de Egyptische veldheer Radames en de trouw aan haar vader en vaderland. De liefde tussen Aïda en Radames liefde leidt uiteindelijk tot de ultieme opoffering.

Egyptische paleizen en koninklijke vertrekken

De Staatsopera van Tatarstan zet in Aïda een prachtige opvoering neer tegen een rijk decor van de Nijl, Egyptische paleizen, koninklijke vertrekken en overweldigende kostuums. De opera Aïda kent vele hoogtepunten waaronder het prachtige liefdeslied van Radames voor de slavin Aïda en het ontroerende slotduet waar de geliefden elkaar treffen in het graf. De uitvoering van de wereldberoemde Triomfmars is betoverend.

Naast grote thema’s als liefde en verraad gaat deze prachtige opera vooral over menselijke relaties en trouw blijven aan jezelf. Geniet van topsolisten, het grote orkest, prachtige decors en kostuums die dit oosterse sprookje tot een onvergetelijke operabelevenis maken.

Staatsopera van Tatarstan geliefd in Nederland

De Staatsopera van Tatarstan is in Nederland in twintig jaar uitgegroeid tot een geliefd operagezelschap. Ze brengen kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen van operaklassiekers, waaronder De Parelvissers.

Vrijdag 23 oktober, 20:00 uur (inleiding 19:15 uur, € 0,50)
Koning Willem-Alexanderzaal
Kaarten vanaf € 34,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?