Stadsfotograaf selecteert film: The Lunchbox + Cinemaal

25 september 2018, om 18:30

Door Redactie

Dat onze stadsfotograaf niet zo stil zit als de onderwerpen die ze vereeuwigt moge duidelijk zijn. Apeldoornse eigen stadsvastlegger Medea Huisman heeft haar vorige expositie (omtrent bijzondere Apeldoorners en hun huisdieren) amper afgerond of ze is alweer bezig. Een kers op de taart, zo zou je het kunnen noemen; Medea zoekt naar Apeldoorners die in hun vrije tijd een bijzondere band hebben met eten.

Zelf geniet Medea ook van eten en dat wil ze met Apeldoorn delen. In samenwerking met Gigant vertoont ze op 25 september de film ‘The Lunchbox’, waar ook de mogelijkheid is om een vorkje te prikken samen met de stadsfotograaf. „Dat is niet alleen voor de mensen met een bijzondere band met eten. Ook mensen die gewoon graag eten in hun mond stoppen zijn van harte welkom.” Geheel in stijl van de film wordt er een Indiase maaltijd geserveerd.

The Lunchbox

Huisvrouw Ila probeert wat meer pit in haar huwelijk te brengen en volgt een tip van haar buurvrouw: ze bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan. Als Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommel-correspondentie, die de twee gebruiken om hun hart te luchten. “Batra toont met dit lowbudgetpareltje uit India dat de Indaise film meer is dan Bollywood en Hindicinema”, oordeelde het Filmfestival van Gent over deze hartverwarmende feel-good film.

Meer informatie, tijden en tickets.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?