StadsOase op 14 augustus met Thijs Boontjes, straattheater en virtual reality

14 augustus 2016, van 14:00 tot 22:00, Cultuurplein Apeldoorn (tussen CODA en Gigant), Toegang gratis

Door Agenda

Ook deze zomer keert de StadsOase op volle kracht terug naar het Cultuurkwartier in Apeldoorn! Op zondag 14 augustus is het alweer tijd voor de één na laatste editie van dit jaar. Na de succesvolle zomers die Gigant de vorige jaren met het minifestival beleefde, kun je ook dit jaar weer t/m 21 augustus op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant terecht voor o.a. muziek, verfrissende drankjes en een heerlijke bbq. Daarnaast is er volop ruimte gecreëerd voor de creatieve garde in de stad om hun initiatieven te tonen. Toegang tot de StadsOase is gratis. Het festival start deze week om 14:00 en duurt tot ongeveer 22:00.

Het programma van zondag 14 augustus:

Muziek: Thijs Boontjes Dans- en Showorkest
Bandnaam en songtitel doen het ergste vermoeden. Zelden echter heeft schijn zo bedrogen, want Thijs Boontjes Dans- en Showorkest is een rockband van het funky soort. Wat Thijs Boontjes Dans- en Showorkest boven het maaiveld doet uitstijgen is de voertaal, dat is namelijk hun moerstaal. Vergelijken is moeilijk want zo’n orkest als dat van Thijs Boontjes was er nog niet, maar stel je iets voor als een kruising tussen Sven Hammond Soul en Bram Vermeulen. De afgelopen maanden kon Nederland niet om hit ‘Alleen Naar De Kermis’ heen en de band heeft nog véél meer fijns in petto. Je aanschouwt ze live tussen 17:00 en 18:00.

Bring-your-own BBQ
Neem je eigen vlees, vis of vegetarische hap mee, Gigant zorgt voor de bbq’s en sauzen. Vlees vergeten? Geen probleem! Bij de bar koop je een BBQ-pakketje.

Straattheater: Cia Zagreb
Cia Zagreb brengt een elegante en interactieve voorstelling vol humor en poëzie. Ze mengt komedie en improvisatie met het publiek, met acrobatie (Cyr wheel) en een beminnelijke excentrische clown…

Virtual Reality Experience
Deze zondag kun je een heuse virtual reality experience meemaken! Robert van der Werff van Line2Cube is hierbij onze Apeldoornse VR expert. Kom oog in oog met een T-rex, ontmoet Buurman & Buurman, beleef een scene uit de succesvolle serie Penny Dreadful, wandel door een virtueel museum. Robert van der Werff vertelt je graag meer over de wondere wereld van Virtual Reality. Nu al nieuwsgierig? Check www.line2cube.com

Markant: Stadsgezicht
Schilder tussen 14:00 en 15:00 mee aan een groot gezamenlijk schilderij. Pak een penseel en verf en ga aan de slag!

CODA presenteert Zomertuin
In deze beeldentuin presenteert CODA verschillende kunstwerken op het terrein van de StadsOase. Fleuve-ode aan de vrouw, een prachtige vrouwelijk naakt in brons van beeldend kunstenaar Maïté Duval, is het hoogtepunt van de Zomertuin.

Kunst kijken vanuit je strandstoel
Het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte laat je vanuit je strandstoel de beelden van CODA ontdekken.

StadsOase meets ArteZ
Op het hele StadsOase terrein presenteren ArteZ-studenten Raenaert Vosveld, Gerben Brandsma, Amber Stam, Imke van Halen, Lyke Mulder, Wim Wouter en Aninka Sempel hun werk.

Picknicken met Stadsakkers
Vers van de akker, recht in je knapzak! Smul van een picknick met o.a. producten van Stadsakkers.

Cyanotype: fototechniek uit 1840
Het Atelier voor Architectuur & Fotografie geeft verschillende demonstraties cyanotype afdrukken (blauwdruk) maken. Daarnaast kun je je eigen foto laten afdrukken als cyanotype en zijn er verschillende cyanotypes verkrijgbaar op papier, hout en textiel.

Magic Stefan
Ballonkunstenaar Magic Stefan blaast en knoopt de meest bijzondere ballondieren en eigenlijk alles wat je maar wenst in elkaar!

@Jannie
De in Apeldoorn wereldberoemde @Jannie komt naar de StadsOase met heerlijke hamburgers!

Voor de inwendige mens
Je kunt bij de normale bar terecht voor een koud pilsje, kopje koffie of een glaasje fris én een heerlijke broodmand met dips of BBQ pakket, en daarnaast is er ook nog de speciale bar met bijzondere bieren en wijnen en zomerse cocktails!

Het programma van de StadsOase zal elke week variëren door aanvullende input uit de stad. Wil jij ook een bijdrage leveren tijdens StadsOase? Wil je optreden? Zeefdruk t-shirts verkopen, films laten zien, een moestuin aanleggen, appeltaarten bakken, een tafelvoetbaltoernooi organiseren, een feestje op de trap, schommelen, etc., etc.? Laat het Gigant weten! Neem voor ideeën wat betreft programma contact op via stadsoase@gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?