StadsOase op 24 juli met o.a. muziek, kunst en yoga

24 juli 2016, van 14:00 tot 22:00, Cultuurkwartier, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, gratis

Door Agenda

gigant_logoStadsOase_Logo-Update-Groen v1

Ook deze zomer keert de StadsOase op volle kracht terug naar het Cultuurkwartier in Apeldoorn! Op zondag 24 juli is het tijd voor de tweede editie van dit jaar. Na de succesvolle zomers die Gigant de vorige jaren met het minifestival beleefde, kun je ook dit jaar weer t/m 21 augustus op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant terecht voor o.a. muziek, verfrissende drankjes en een heerlijke bbq. Daarnaast is er volop ruimte gecreëerd voor de creatieve garde in de stad om hun initiatieven te tonen. Toegang tot de StadsOase is gratis. Het festival start wekelijks om 14:00 en duurt tot ongeveer 22:00.

Het programma van zondag 24 juli:

Muziek: Woof! Woof! Ridicule

Woof! Woof! Ridicule speelt een mix van licht verteerbare, hoekige liedjes met dansbare beats en speelse synthesizers. Denk aan een mengeling van Moloko, Viva la Fete, Ting Tings en Beck. Live geven ze een positieve vibe en slingeren een dosis energie het plein op waarbij je wel móet bewegen. Woof! Woof! Ridicule treedt tussen 17:00 en 18:00 op.

Bring-your-own BBQ

Neem je eigen vlees, vis of vegetarische hap mee, Gigant zorgt voor de bbq’s en sauzen. Vlees vergeten? Geen probleem! Bij de bar koop je een bbq-pakketje.

Markant Beatmakers

Vier beginnend producers maken live een beat en het publiek kiest een favoriet! Tussen 14:00 en 16:00 geniet je van deze jonge producers.

CODA presenteert Zomertuin

In deze beeldentuin presenteert CODA verschillendea kunstwerken op het terrein van de StadsOase. Fleuve-ode aan de vrouw, een prachtige vrouwelijk naakt in brons van beeldend kunstenaar Maïté Duval, is het hoogtepunt van de Zomertuin.

Kunst kijken vanuit je strandstoel

Het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte laat je vanuit je strandstoel de beelden van CODA ontdekken.

StadsOase meets ArteZ

Op het hele StadsOase terrein presenteren ArteZ-studenten Raenaert Vosveld, Gerben Brandsma, Amber Stam, Imke van Halen, Lyke Mulder, Wim Wouter en Aninka Sempel hun werk.

Picknicken met Stadsakkers

Vers van de akker, recht in je knapzak! Smul van een picknick met o.a. producten van Stadsakkers.

Cyanotype: fototechniek uit 1840

Het Atelier voor Architectuur & Fotografie geeft verschillende demonstraties cyanotype afdrukken (blauwdruk) maken. Daarnaast kun je je eigen foto laten afdrukken als cyanotype en zijn er verschillende cyanotypes verkrijgbaar op papier, hout en textiel.

Happy Yogi Yogales

Tussen 14:00 en 15:00 kun je een ontspannende yogales volgen van Happy Yogi. Meedoen? Meld je van te voren aan via info@happyyogi.nl.

Virtual reality

Bouw je eigen virtual reality bril en beleef de wereld in VR!

Cocktail- en speciaalbierbar

Je kunt bij de normale bar natuurlijk terecht voor een koud pilsje, kopje koffie of een glaasje fris, maar daarnaast is er ook nog de cocktail- en speciaalbierbar! Kom langs en kies tussen de verschillende bijzondere bieren en zomerse cocktails.

Het programma van de StadsOase zal elke week variëren door aanvullende input uit de stad. Wil jij ook een bijdrage leveren tijdens StadsOase? Wil je optreden? Zeefdruk t-shirts verkopen, films laten zien, een moestuin aanleggen, appeltaarten bakken, een tafelvoetbaltoernooi organiseren, een feestje op de trap, schommelen, etc., etc.? Laat het Gigant weten! Neem voor ideeën wat betreft programma contact op via stadsoase@gigant.nl.

StadsOase_HenkSchrier

Foto door: Henk Schrier

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?