StadsOase start op 17 juli met bomvol programma

17 juli 2016 - 21 augustus 2016, van 14:00 tot 22:00, StadsOase, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, gratis entree

Door Agenda

Ook deze zomer keert de StadsOase op volle kracht terug naar het Cultuurkwartier in Apeldoorn! Op zondag 17 juli is de eerste editie. Na de succesvolle zomers die Gigant de vorige jaren met het minifestival beleefde, kun je ook dit jaar weer t/m 21 augustus op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant terecht voor o.a. muziek, frisse drankjes en een heerlijke bbq. Daarnaast is er volop ruimte gecreëerd voor de creatieve garde in de stad om hun initiatieven te tonen. Toegang tot de StadsOase is gratis. Het festival start wekelijks om 14:00 en duurt tot ongeveer 22:00.

Het programma van zondag 17 juli:

Muziek: Rilan
Tussen 17:00 en 18:00 nemen Rilan en de Bombardiers je mee op een muzikale reis langs soul, funk, jazz en rock. Muzikaliteit ten top en oogstrelend, de energie spat van het podium!

Bring-your-own BBQ
Neem je eigen vlees, vis of vegetarische hap mee, Gigant zorgt voor de bbq’s en sauzen. Vlees vergeten? Geen probleem! Bij de bar koop je een bbq-pakketje.

Passievrucht showcase i.s.m. Markant
Apeldoornse rappers geven tussen 14:30 en 15:30 onder leiding van rapper Dani een showcase!

CODA presenteert Zomertuin
In deze beeldentuin presenteert CODA verschillenden kunstwerken op het terrein van de StadsOase. Fleuve-ode aan de vrouw, een prachtige vrouwelijk naakt in brons van beeldend kunstenaar Maïté Duval, is het hoogtepunt van de Zomertuin.

Kunst kijken vanuit je strandstoel
Het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte laat je vanuit je strandstoel de beelden van CODA ontdekken.

StadsOase meets ArteZ
Op het hele StadsOase terrein presenteren ArteZ-studenten Raenaert Vosveld, Gerben Brandsma, Amber Stam, Imke van Halen, Lyke Mulder, Wim Wouter en Aninka Sempel hun werk.

Picknicken met Stadsakkers
Vers van de akker, recht in je knapzak! Smul van een picknick met o.a. producten van Stadsakkers.

Cyanotype: fototechniek uit 1840
Het Atelier voor Architectuur & Fotografie geeft verschillende demonstraties cyanotype afdrukken (blauwdruk) maken. Daarnaast kun je je eigen foto laten afdrukken als cyanotype en zijn er verschillende cyanotypes verkrijgbaar op papier, hout en textiel.

Stoelmassages
Kom op adem bij dit rustpunt middenin de energieke StadsOase! Razyday Stoelmassage zorgt dat je compleet ontspannen geniet van een feestelijke zondag.

Virtual reality
Bouw je eigen virtual reality bril en beleef de wereld in VR!

Puik bieren
De Apeldoornse microbouwerij Puik Bieren laat je proeven van hun bijzondere speciaalbieren.

Het programma van de StadsOase zal elke week variëren door aanvullende input uit de stad. Wil jij ook een bijdrage leveren tijdens StadsOase? Wil je optreden? Zeefdruk t-shirts verkopen, films laten zien, een moestuin aanleggen, appeltaarten bakken, een tafelvoetbaltoernooi organiseren, een feestje op de trap, schommelen, etc., etc.? Laat het Gigant weten! Neem voor ideeën wat betreft programma contact op via stadsoase@gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?