Stap eens in het verhaal van Pasen

19 april 2014 - 20 april 2014, van 00:00 tot 23:59, Bergkerk Deventer

Door Redactie

Al 6 jaar wordt Wandeltheater Dolorosa (website) opgevoerd met uitverkochte voorstellingen. Dit jaar zijn er weer 7 voorstellingen op zaterdag 19 april en zondag 20 April (1e Paasdag).

Wandeltheater Dolorosa is een moderne passion. Het verhaal neemt je mee door middel van uitbeelden in het levensverhaal van Jezus. Inhoudelijk is nauwgezet aan de verhalen van de geschiedenis vast gehouden. Een verteller leidt je langs de verschillende scènes en laat je genieten van een gevarieerd schouwspel door middel van sensationele levende standbeelden, moderne dans, vlaggen-dans, live muziek en zang. Doordat dit alles is uitgevoerd met prachtige kostuums en bijna zonder woorden is er een bijzondere dynamiek. Door stille sensatie van de vele levende standbeelden en de indrukwekkende omgeving krijg je het gevoel zelf in het verhaal rond te lopen… Zo kun je Pasen opnieuw beleven.

Dolorosa is van de hand van artistiek leider Carla Veldhuis. De productie is in handen van Gerrit van Wijngaarden. Elk jaar met Pasen wordt het theaterstuk (duur: 80 minuten) weer identiek opgevoerd, door een team van 120 spelers/medewerkers. De prachtige oude Bergkerk en haar omgeving lenen zich uitstekend voor dit project. De naam Dolorosa verwijst naar de weg “de Via Dolorosa”, waarover Jezus liep op zijn laatste dag.

Carla: “Ik hou van het weglaten van tekst, juist door middel van kijken en beleven komt zo’n mooi verhaal als dit weer als nieuw binnen. De uitdaging was om een historisch verhaal te behouden en de kracht ervan actueel te brengen. “

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?