Start bouw nieuw winkelcentrum Anklaar

7 april 2016, van 16:15 tot 16:25

Door Redactie

Wethouder Paul Blokhuis geeft morgen, donderdag 7 april, rond 16.15 uur het startsein voor de bouw van winkelcentrum Anklaar te Apeldoorn. Voorafgaand aan een gezamenlijke feestelijke bijeenkomst met alle betrokkenen verricht hij de officiële handeling voor de start van de bouw. De ontwikkeling van winkelcentrum Anklaar is in handen van BPD. BPD werkt hierbij nauw samen met Gemeente Apeldoorn en mede-ontwikkelaar Habion.

Winkelcentrum Anklaar wordt onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar dat dient als centrum voor de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek. Het winkelcentrum wordt het centrale ontmoetingspunt met circa 14.000 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. Boven de winkels worden 60 appartementen gebouwd. Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage met ruim 500 parkeerplaatsen waar de bezoekers de eerste twee uur gratis kunnen parkeren. Het gehele bouwplan is naar verwachting eind 2018 gereed.

Wethouder Paul Blokhuis is verheugd over de start van de bouw: ,,De bouw van het winkelcentrum is een nieuwe mijlpaal in de realisatie van het Stadsdeelhart Anklaar. Het belooft een prachtige plek te worden waar winkelen, wonen en welzijn samenkomen. Ik kijk er nu al naar uit om hier over twee jaar mijn boodschappen te doen!”

Winkelcentrum Anklaar komt op de plek waar ruim 40 jaar het voormalige winkelcentrum heeft gestaan. Veel van de winkels uit het ‘oude’ Anklaar zullen terugkomen in het nieuwe winkelcentrum zodat een aantrekkelijke mix van ketens en lokale Apeldoornse ondernemers ontstaat. Inmiddels zijn Albert Heijn, Lidl, Hema, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Blokker, Bruna, Garant Optiek, alsmede Bakkerij Frentz, Groenteboer Kros en Ami Kappers gecontracteerd. Hiermee is reeds 70% van de totale winkeloppervlakte verhuurd.

Henri Schimmel van BPD: Na ongeveer 10 jaar intensieve planvorming met alle betrokkenen zijn wij verheugd dat de bouw gaat aanvangen. De plannen zijn telkens afgestemd op ontwikkelingen in de winkel- en woningmarkt zodat in 2018 een modern en duurzaam stadsdeelhart wordt opgeleverd waar Apeldoorners komende decennia in zullen winkelen, werken en wonen. De kracht van Anklaar en de kwaliteit van onze plannen zien wij terug in de vele geïnteresseerden voor winkels en appartementen die zich bij ons melden.

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Voor meer informatie: www.bpd.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?