Start Cursus Stemacteren

18 oktober 2012, van 19:30 tot 21:45, Oranjeoord, Hoog Soeren

Door Redactie

lerenstemacteren.nl

Opleiding tot Professioneel Stemacteur vanaf oktober in Apeldoorn!

De Apeldoornerse stemacteurs André Kuiper en Ingrid Putman starten 18 oktober met de training: “Leren Stemacteren”.  Een unieke opleiding op een bijzondere en goed bereikbare locatie in het midden van het land. De trainers beschikken over een geheel eigen trainingsruimte en studio in Hotel Oranjeoord te Hoog Soeren, 5 km van Apeldoorn.

“Stemacteren is het mooiste wat er is”

Altijd al bij de radio of televisie willen werken of commercials en films willen inspreken? Volg dan je hart met de opleiding: “Leren Stemacteren” en ontdek hoe leuk het is om met je stem aan het werk te zijn. “Leren Stemacteren” is dé opleiding voor iedereen die iets met zijn stem wil doen en professioneel en succesvol aan de slag wil gaan als stemacteur.

Tijdens de 9-daagse training, leren de cursisten hoe ze hun stem kunnen inzetten om een boodschap goed over te brengen. Maar dat is niet het enige, want met alleen een mooie stem kom je er niet. “Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je een goede demo maakt om überhaupt kans te maken in het stemmenwerk”, laat Ingrid weten. Daarnaast voegt André toe:  “Ook het vermarkten van jezelf wordt steeds belangrijker in deze zware economische tijd. Hoe onderscheid je jezelf van de rest zodat de kans op opdrachten groter wordt?”

De twee Apeldoorners hebben zelf al jaren lang ervaring. Zo werkt Ingrid  als professioneel stemacteur, presentatrice en model voor diverse audio- en visuele producties en evenementen. Andre heeft veel ervaring met het inspreken van bedrijfsfilms, voice respons systemen en commercials.

De vraag naar goede stemacteurs is groot en er zijn maar weinig goede opleidingen op dit gebied. En als ze er zijn, moet je altijd naar het Westen. Daarom besloten  André Kuiper en Ingrid Putman de opleiding ‘’Leren Stemacteren’’ te starten die goed bereikbaar is het midden van Nederland. “Bovendien wordt het nu tijd om de opgedane kennis aan de nieuwe generatie door te geven. Want stemacteren is het mooiste wat er is”, aldus André Kuiper.

Naast de intensieve stemtraining en het inspreken van een eigen demo, zullen de cursisten begeleid worden bij het inrichten van hun eigen studio en het maken van hun eigen website. Ook zal een logopediste met de cursisten aan de slag gaan en zullen naast Ingrid en André ook gastsprekers waaronder Aernout Pleket wat vertellen over het vak.

Aernout Pleket is vooral bekend van grote musicalproducties en heeft veel op radio–en televisiegebied gedaan. Tijdens de opleiding zal hij een workshop acteren geven.

De opleiding ”Leren Stemacteren” is een volledige opleiding, voor een goede prijs, die je kansen vergroot om een succesvol stemacteur te worden.

De opleiding zal 18 oktober van start gaan. De training bestaat uit 9 lessen en sluit af met het maken van een demo. Wees er snel bij, want de cursus kent een maximum van 12 deelnemers.

Via Twitteraccount @leerstemacteren zijn André en Ingrid al dagelijks te volgen: “Iedere dag plaatsen we leuke tips, intonatiegeintjes enbekbrekertjes als “De kapper kapt knap, maar de knecht van de kapper kapt knapper dan de kapper kapt” om alvast in de sfeer te komen”, laat Ingrid weten.

Voor meer informatie over de opleiding Leren Stemacteren en aanmeldingen ga je naar www.lerenstemacteren.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?