Start nieuwe cursus ‘Digisterker’

6 april 2017 - 4 mei 2017, van 09:30 tot 11:30, Coda Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, € 27,50

Door Agenda

In april start weer een nieuwe cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’

Via de overheid kunnen steeds meer voorzieningen online geregeld worden. Zo kunt u bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag online aanvragen maar ook werk zoeken, een afspraak met de gemeente maken, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven. Iedereen die het moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten, kan zich aanmelden voor de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’ die donderdag 6 april weer in CODA van start gaat.

Cursusinformatie
In vier ochtenden (6, 13, 20 april en 4 mei van 09.30 tot 11.30 uur) leren docenten van SeniorWeb de deelnemers niet alleen hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken. Ze leren hen ook hoe ze hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunnen inloggen en daar informatie kunnen vinden en hoe ze Regelhulp kunnen gebruiken. Met het oog op het verdwijnen van de ‘blauwe enveloppe’ wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de berichteninbox op de site van de Belastingdienst. De verschillende onderdelen worden aan de hand van een werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kunnen de deelnemers zelf aan de slag. Dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden.

In mei start ook weer een cursus en wel op woensdag 10 mei. De vervolgochtenden van deze vierdaagse cursus worden op 17, 24 en 31 mei gegeven.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier dat u bij de klantenservice in CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten en CODA dok Zuid kunt invullen. Uw aanmelding is definitief nadat u de betaling per pin betaald heeft. Er geldt een minimum van vijf deelnemers per cursus.

Kosten
CODA leden betalen € 22,50 en niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee. U kunt voor een deel van dit bedrag ook gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart.

Deze informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/digisterker.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?