Steely Fan, tribute aan Steely Dan

19 mei 2017, om 22:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74a, APELDOORN

Door Agenda

Steely Fan brengt een tribute aan Steely Dan
De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren 70 de grootste populariteit met nummers als ‘Rikki Don’t Lose That Number’, ‘Do It Again’ en ‘Reelin’ In the Years’. De harmonieën en jazzy, poppy soulgrooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. Je kunt zeggen dat de muziek van Steely Dan het huidige muzieklandschap flink heeft beïnvloed. De formatie van muzikale geniën Donald Fagen en Walter Becker bestaat en tourt trouwens nog steeds.

Het was een droom van bassist Jos Stam om een Nederlandse tributeband op te richten. Dat werd Steely Fan. “Je hebt uitstekende muzikanten nodig om deze geweldig lekkere muziek neer te zetten”, aldus Jos. “Het heeft ruim een jaar gekost om de dertien bandleden bij elkaar te krijgen”. Inmiddels staat Steely Fan regelmatig op de planken van poppodia, diverse festivals en zelfs theaterzalen.

Jos Stam: “Deze muziek is zo goed uitgedacht dat je er op het podium al je aandacht voor nodig hebt, maar het heeft soul, prachtige muzikale lijnen en altijd een geweldige groove. Daarnaast heeft de band er enorm veel lol in. Dat krijg je echt mee als publiek”. Omdat Steely Dan Europa nog maar weinig aandoet, wordt het lastig om Donald Fagen en Walter Becker met hun band live te zien. Steely Fan geeft je de mogelijkheid om heel dicht bij ‘the real thing’ te zijn.

Grote hits van de albums ‘Aja’, ‘The Royal Scam’, en ‘Gaucho’ komen voorbij, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld ‘Two against nature’ is te horen, en soms waagt Steely Fan zelfs een uitstapje naar het solowerk van Fagen.
“Steely Fan brengt het onnavolgbare Steely Dan adembenemend dichtbij”

Aanvang 22.00: toegang vrij.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?