Stichting Paleisconcerten: Daria van den Bercken – piano

24 september 2016, om 20:15, Paleis het Loo, Apeldoorn, € 27,50

Door Agenda

Andreas Terlaak

De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken nodigde mensen op straat uit om naar een huisconcert bij haar thuis te komen. In het Braziliaanse São Paulo hing ze met haar concertvleugel aan een hijskraan. Ze liet zich met haar piano op een aanhanger langs de Amsterdamse grachten en het Vondelpark rijden. Op allerlei manieren bracht ze haar grote liefde voor de componist Georg Friedrich Händel aan de man. Het zijn stunts die op YouTube het nodige publiek trokken en die tekenend zijn voor de frisse en avontuurlijke manier waarop pianiste Daria van den Bercken haar muziek beleeft. Waarom ze het zo deed? Omdat ze verliefd werd op de muziek van Händel en zijn muziek daarom met zoveel mogelijk mensen wilde delen.

In 2012 gooide ze hoge ogen met haar project ‘Händel At The Piano’, dat in de landelijke pers de hemel in werd geprezen. “Hoe vaker je hem beluistert, hoe mooier en rijker deze cd wordt”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. In 2014 gaf zij hierover een TED-lezing.

Met haar project Keys to Mozart stortte Daria zich op de klavierwerken van Mozart, waarbij ze opnieuw een breed publiek probeert te bereiken.

Deze avond geen stuntwerk, want zoals Daria zelf zegt: “Het gaat om de muziek!” Voor de pauze maakt ze u deelgenoot van haar passie voor Händel en Mozart. Na de pauze zal ze Debussy en Chopin ten gehore brengen.

Het belooft een bijzondere avond te worden. Laat u verrassen door deze jonge bevlogen pianiste.


Datum:
Zaterdag 24 september 2016, 20:15 uur

Entree (incl. pauzedrankje):
€ 27,50, t/m 30 jaar € 13,75

Programma:
Händel, Mozart, Debussy en Chopin

Meer informatie op:
www.dariavandenbercken.com en www.paleisconcerten.nl

U kunt kaarten bestellen via de website:
www.paleisconcerten.nl

Kaartinformatie:
Mobiel: 06 – 21 18 29 44


 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Woensdag 5 januari 2011

Door Femke

De in 1969 in Zwitserland geboren Italiaanse pianist Igor Roma begon op elfjarige leeftijd met zijn pianostudie. Roma won vele nationale en internationale pianoconcoursen. In 2002 concerteerde hij met Enrico Pace, Gianluca Carollon en Alessandro Zucchi, in aanwezigheid van Koningin Beatrix, met groot succes in het concertgebouw in Amsterdam en later in het Lincoln Center van New York. Regelmatig treedt hij op met Enrico Pace waarbij zij om beurten spelen en met een gezamenlijke quatre-mains eindigen. Een dergelijk optreden deed hij ook met de Nederlandse jazz pianist Harmen Fraanje. Beide pianisten werden uitgenodigd in het bekende Nederlandse tv-programma ‘Vrije Geluiden’. In 2009 maakte Igor een tweede CD getiteld ‘Encores’, waarin hij bekende en minder bekende pianostukken ten gehore brengt waarvan sommige arrangementen van zijn eigen hand zijn.

Tijdens dit eerst Paleisconcert van 2011 opent hij het Lisztjaar!

Locatie: Paleis het Loo, ingang via de Loseweg
Datum: 29 januari
Aanvang: 20.15 uur zaal open vanaf 19.45 uur
Entree: Kaartjes zijn te koop voor €20,-

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?