Stichting Paleisconcerten: Daria van den Bercken – piano

24 september 2016, om 20:15, Paleis het Loo, Apeldoorn - Paleis het Loo, Apeldoorn - € 27,50

Door Agenda

Andreas Terlaak

De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken nodigde mensen op straat uit om naar een huisconcert bij haar thuis te komen. In het Braziliaanse São Paulo hing ze met haar concertvleugel aan een hijskraan. Ze liet zich met haar piano op een aanhanger langs de Amsterdamse grachten en het Vondelpark rijden. Op allerlei manieren bracht ze haar grote liefde voor de componist Georg Friedrich Händel aan de man. Het zijn stunts die op YouTube het nodige publiek trokken en die tekenend zijn voor de frisse en avontuurlijke manier waarop pianiste Daria van den Bercken haar muziek beleeft. Waarom ze het zo deed? Omdat ze verliefd werd op de muziek van Händel en zijn muziek daarom met zoveel mogelijk mensen wilde delen.

In 2012 gooide ze hoge ogen met haar project ‘Händel At The Piano’, dat in de landelijke pers de hemel in werd geprezen. “Hoe vaker je hem beluistert, hoe mooier en rijker deze cd wordt”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. In 2014 gaf zij hierover een TED-lezing.

Met haar project Keys to Mozart stortte Daria zich op de klavierwerken van Mozart, waarbij ze opnieuw een breed publiek probeert te bereiken.

Deze avond geen stuntwerk, want zoals Daria zelf zegt: “Het gaat om de muziek!” Voor de pauze maakt ze u deelgenoot van haar passie voor Händel en Mozart. Na de pauze zal ze Debussy en Chopin ten gehore brengen.

Het belooft een bijzondere avond te worden. Laat u verrassen door deze jonge bevlogen pianiste.


Datum:
Zaterdag 24 september 2016, 20:15 uur

Entree (incl. pauzedrankje):
€ 27,50, t/m 30 jaar € 13,75

Programma:
Händel, Mozart, Debussy en Chopin

Meer informatie op:
www.dariavandenbercken.com en www.paleisconcerten.nl

U kunt kaarten bestellen via de website:
www.paleisconcerten.nl

Kaartinformatie:
Mobiel: 06 – 21 18 29 44


 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Maandag 7 augustus 2017

Door Ben Eggermont

Ruim honderd mensen wisten gisteren (6 augustus 2017) de weg te vinden naar Park Zuidbroek. Het was de plek waar voor het eerst een NJO concert plaatsvond in het kader van de Gelderse Muziekzomer 2017 en op initiatief van Stichting Park Zuidbroek tot stand gekomen.

Onder een overwegend blauwe hemel met af en toe een licht verontrustend, langstrekkend wolkendek, begon stipt om 3 uur het Ardemus (spreek uit ardeemoes) saxofoonkwartet haar concert met delen uit de Water Music van Händel, aansprekend, vrolijk en helder. Gevolgd door het dromerige Rêverie van de componist Claude Debussy, een dynamisch stuk met abrupte wisselingen. Alvorens een korte pauze in te luiden bracht het kwartet nog een minimalistische compositie van Michail Nyman, een Engelse componist, ten gehore.

In de pauze kon het publiek een drankje afnemen bij de stand van een lokale supermarkt of een gezonde versnapering, in de vorm van wortel, tomaat, pruim of druif nuttigen, die werden aangeboden door de Stadsakkers, uiteraard tegen een alleszins redelijke betaling.

Na een korte onderbreking was het podium gereed voor een 5-koppig ensemble, bestaande uit leden van de Filharmonie Noord. Zij brachten delen van strijkkwintetten ten gehore waarbij de basklarinet re rol van de cello had overgenomen. Een keur van componisten passeerde de revue met stukken van Beethoven, Bruckner, de Zweedse componist Nillson, Brahms en Mozart. Zo werd het publiek ondergedompeld in een veelheid van klanken. Van gedragen tot expressief, soms grillig dan weer langzaam en meeslepend, voor ieder oor wat wils.

Het Ardemus kwartet verzorgde het laatste deel van het concert met een drietal korte stukken van de Amerikaanse componist Gershwin en een tweetal werken van de Argentijnse componist Astor Piazzolla. Met een speels, vrolijk en virtuoos muziekstuk van een minuut als toegift nam het kwartet afscheid van het publiek.

Voor meer informatie over het park zie de site Park Zuidbroek , daar kunt u zich ook aanmelden als vriend om de activiteiten van het park te ondersteunen.

Voor het verdere programma van de Muziekzomer 2017 zie Muziekzomer 2017

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?