Still – Belevingsstocht door de Apeldoornse binnenstad

15 april 2017, van 19:30 tot 22:00, De Herberg, Deventerstraat 40, Apeldoorn

Door Agenda

Sta je wel eens stil in je leven? Of draaf je eigenlijk altijd door? Werk, sport, je gezin en familie, je vrienden… Ben je wel eens stil?

Wat is een mooier moment om even stil te staan dan op 15 april, Stille Zaterdag? Op deze dag organiseert Kerkplein7 een belevingstocht, door de binnenstad van Apeldoorn. Langs plekken waar je misschien al wel honderden keren langs bent gekomen, maar nog nooit stil hebt gestaan. Tijdens deze tocht doe je dat wel en ontstaat er op elke plek iets bijzonders.

Elke plek biedt namelijk een beleving over een bepaald gevoel of emotie. Angst, twijfel, verraad, gevoelens die we allemaal wel kennen en tegenkomen in ons leven. Thema’s die we ook terugvinden in het lijdensverhaal van Jezus. Wat beleefde hij in de laatste dagen voor zijn kruisiging? Maar vooral: wat zeggen die gevoelens ons nu? Samen lopen we, in de schemering, deze gevoelens en emoties na, die door middel van kunst, woord en muziek tot je komen.

De tocht is interessant voor jong en oud. Goed ter been zijn is wel een vereiste. De route is ongeveer 2,5 kilometer. De avond begint om 19:30 uur in De Herberg, Deventerstraat 40. Na een gezamenlijke opening, gaan we in groepen uit elkaar en beginnen we aan de tocht. Deze zal tot ongeveer 22:00 uur duren. Na de tocht keer je terug naar De Herberg en is er ruimte om na te praten onder het genot van een drankje. Deelname is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Dit kan via het evenement op Facebook (zoeken naar Still – een belevingstocht) of door te mailen naar communicatie@kerkplein7.nl.

Wat is Kerkplein7? Kerkplein7 is verantwoordelijk voor alle Apeldoorn-brede activiteiten van de Protestantse Gemeente Apeldoorn en daarmee het gezicht naar buiten. Met projecten zoals deze brengen we mensen op een eigentijdse manier in contact met Gods woord, om Zijn liefde te laten zien.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?