Stockholm Syndrome Ensemble

27 februari 2016, van 19:45 tot 23:00, Paleis het Loo

Door Agenda

Een ensemble van zes jonge musici uit Zweden en andere landen, waaronder onze eigen Rick Stotijn, met een op zijn zachtst gezegd opvallende naam! Dit ensemble doet Nederland aan met vier optredens: twee concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en een concert in het Muziekgebouw in Eindhoven. U heeft de gelegenheid van dit bijzondere ensemble te genieten in de intimiteit van de Balzaal van Paleis Het Loo.

Het Stockholm Syndrome Ensemble wil ons als publiek betoveren via opvallende verhalen en poëzie. De kunst van het verrassen. En ons zo aan de muziek en de musici te binden en te boeien op een manier waarbij de grenzen tussen uitvoerders en toehoorders vervagen. Het Stockholmsyndroom, maar dan in de muzikale betekenis van het woord.
We zijn heel benieuwd waar het bij dit concert op uit gaat draaien. Zeker is dat er prachtige werken op het programma staan van Gabriel Fauré (1845-1924), Maurice Ravel (1875-1937), Edward Elgar (1857-1934) en Vaughan Williams (1872-1958).

Rode draad en titel van het programma is de ‘Entente Cordiale’ , het verdrag dat in 1904 gesloten werd tussen de Franse en Britse regering en dat tot doel had de diplomatieke banden tussen de twee landen te versterken.
De werken van de Franse en Britse componisten die tijdens dit concert klinken dateren allemaal uit deze tijd en weerspiegelen ook de vriendschap die er tussen Ravel en Vaughan Williams en tussen Fauré en Elgar bestond. Fascinerend om te horen waar deze tijdgenoten en vrienden qua stijl in verschillen, maar ook in overeenkomen! Dat alles uitgevoerd door de zes zeer begaafde en bevlogen musici van het Stockholm Syndrome Ensemble. Het wordt een avond vol muzikale passie en inspiratie!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?