Streektaal Talentenjacht

5 oktober 2012, Artcafé SamSam

Door Redactie

Gelders Erfgoed en Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers organiseren dit jaar voor het eerst Puur Gelderse Sound, een talentenjacht in streektaal. ‘Puur Gelderse Sound’ wil jongeren laten ervaren hoe belangrijk de streektaal ook voor hen kan zijn. De talentenjachten vinden plaats van 5 oktober t/m 4 november. Aanmelden kan tot 1 september.

Nummers in streektaal klinken vaak puurder en oprechter. En je komt een stuk origineler voor de dag, dan met het zoveelste Engelstalige lied. Tijdens de talentenjacht spelen bands en singer-songwriters een lied in hun eigen streektaal voor een jury. Alle genres zijn van harte welkom of het nu pop, rock, jazz of hip hop is.

Voor Puur Gelderse Sound zijn de muziekscholen in de provincie benaderd. Hier liggen vaak de wortels van het aanstormend talent. Elke regio van Gelderland krijgt een aparte talentenjacht: één in de Achterhoek/Liemers, één in het Rivierengebied en één op de Veluwe.

De drie talentenjachten vinden plaats op:

5 oktober – Artcafé SamSam in Apeldoorn
27 oktober – Oerkroeg Schiller in Aalten
4 november – Café ’t Zwaantje in Deest

Aan elke talentenjacht is een bekende zanger verbonden, die op de avond zelf in de jury zit en een kort optreden verzorgt. In Apeldoorn is dit Dennis Buitink en in Deest is dit Dick van Altena. De drie talentenjachten leveren uiteindelijk ook drie winnaars op: één winnaar uit de Achterhoek/Liemers, één uit het Rivierengebied en één van de Veluwe. De drie winnaars mogen samen een cd opnemen en krijgen een podiumplaats op een leuke Gelderse locatie.

Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op www.gelderserfgoed.nl en www.ecal.nu

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?