Street Art Festival Apeldoorn

27 september 2015, van 13:00 tot 18:55, Binnenstad Apeldoorn

Door Redactie

Zondag 27 september vanaf 13:00 uur bruist het stationsplein van jong talent. New Arts Apeldoorn, onderdeel van Markant, organiseert in samenwerking met Klein Berlijn, Het museum voor KOR (Kunst in Openbare Ruimte) en Come Correct Breakdance Academy het Street Art Festival Apeldoorn.

Deze organisaties staan voor de Street Art Apeldoorn community en manifesteren zich gezamenlijk in een event voor jong en oud. Een event waar jongeren met elkaar de strijd aangaan in battlevorm in een Dance Arena en met Graffiti op cellofaan. Talenten uit Apeldoorn en Oost-Nederland verzamelen zich op het stationsplein en laten zien wat Street Art voor spektakel geeft.

In de week voorafgaand aan het festival maken internationale kunstenaars grote muurschilderingen in en om het Havenpark in de binnenstad van Apeldoorn. In het weekend van 12 september hebben Anna Taut en Justyna Posiecz uit Polen de Muur van Talens in een kunstwerk veranderd. Dit kunstwerk is nu al te bewonderen. Dezelfde Anna Taut neemt tijdens het festival op 29 september de container woningen van Wittenberg onderhanden.

Gijs Vanhee
De Belgische kunstenaar Gijs Vanhee heeft al vaker werk achtergelaten in Apeldoorn, onder andere de afbeelding van Adelaar en Slang bij de parkeerplaats tegenover de McDonalds. De sporthal in het nieuwe Havenpark krijgt meer kleur met een nieuw werk van hem.

Locals
Kunstenaar Stephan Peters en Wiljo Rouwenhorst maken ieder een eigen werk op grote muren, grenzend aan het Havenpark, vlakbij de grote wand met “groene skyline” die tijdens de vorige editie van het Street Art Festival tot stand is gekomen.

Verrassing
De Duitse kunstenaar El Bocho en de Poolse muralpainter Charnobyl kleuren het straatbeeld in de binnenstad. Op verrassende plekken zal de inwoner van Apeldoorn geconfronteerd worden met nieuwe kunstwerken en haar stad verfraaid zien.

De museumzaal van KOR
Om meer informatie te krijgen over al deze Street Art worden er op 27 september rondleidingen georganiseerd door Het Museum voor KOR langs al deze nieuwe werken. Hiervoor worden rappers en live poetry artiesten ingezet. In Klein Berlijn aan de Hoofdstraat eindigt de rondleiding met een

street art expositie.
Inschrijven als deelnemer aan de dance- en graffiti battles kan op info@streetartapeldoorn.nl of via de site www.streetartapeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?