Succesvolle voorstelling You’re the Top

13 april 2018, van 20:00 tot 22:40, Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn, € 34,50

Door Agenda

met Paul Groot en Marjolein Keuning

Deze intieme musical brengt een wervelend beeld van de muziek en het verborgen leven van de legendarische songwriter Cole Porter, gespeeld door Paul Groot.

De acht castleden, met Paul Groot als de excellente Cole Porter, Marjolein Keuning als zijn mondaine vrouw Linda, en Marcel Jonker als zijn boezemvriend Monty Woolley, spelen allemaal een belangrijke rol uit het leven van de extravagante songwriter. Dit, samen met een live orkest olv Ed Boekee voert het publiek zingend, dansend en acterend door het turbulente leven van de songwriter.

Cole Porter behoort, samen met George Gershwin en Irving Berlin, tot allerbeste componisten van het Great American Songbook. Porter’s songs zijn hartstochtelijk, dan weer geniaal ondeugend en ze weerspiegelen zijn leven: opgewekt, wereldwijs, verlangend, elegant en de Top.
Hij schreef 22 musicals en shows en 2.000 liedjes. Bovendien leidde hij een intrigerend dubbelleven met torenhoge toppen en diepe dalen. Porter is een inspirerend, rijk personage.

Hij was van rijke komaf, een hartstochtelijk feestganger, een homoseksueel die trouwde en een fervent wereldreiziger. Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs als  I’ve Got You Under My Skin, Night And Day, Ev’ry Time We Say Goodbye. Het was de glorietijd van de grote filmstudio’s. Porter schreef muziek voor filmmusicals met Fred Astaire, zoals High Society en theatermusicals zoals Kiss Me, Kate. Het kon niet op.

Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. Cole Porter verblijft in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders dan anders: er zijn geen gasten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?