Suite Française

31 maart 2015, om 19:30, Gigant Apeldoorn

Door Agenda

http://en.wikipedia.org/wiki/Suite_Fran%C3%A7aise_(film)

Gigant en CODA bieden gezamenlijk de serie Boek & Film aan: een mooie gelegenheid voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films om actuele boekverfilmingen te zien. Suite Française wordt dinsdag 31 maart in Gigant vertoond en is alweer de op een na laatste verfilming van dit seizoen. Deze prachtige film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Irène Némirovsky dat ze ten tijde van de oorlog heeft geschreven. De avond begint om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters waarna bezoekers de film gaan kijken.

Suite Française speelt zich af in Frankrijk, 1940. De oorlog bereikt het dorp waar Lucile (Michelle Williams) woont en Parijzenaren en Duitsers eisen onderdak op. De knappe Duitse officier Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts) trekt bij Lucile in huis. Eerst probeert ze hem te negeren, maar langzaamaan begint ze iets voor hem te voelen. Irène Némirovsky schreef dit verhaal ten tijde van de oorlog en haar dochters ontdekten dit verhaal 56 jaar nadat ze werd afgevoerd naar Auschwitz.

Bezoekers krijgen voorafgaand aan de film een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur en gaan na een inleiding door Harry Peters de film kijken. Indien u lid bent van een leesclub is het misschien een leuk idee om samen deze voorstelling te bezoeken: zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie.

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-. De kaarten zijn ook online te bestellen via www.gigant.nl. Dinsdag 21 april is alweer de laatste Boek & Film van dit seizoen en deze avond wordt Gemma Bovery vertoond.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Film Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?