Syria: Aurora of the history

10 februari 2018, om 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Gigant: foto kunstwerk

Op 10 februari a.s. vindt bij GIGANT een ‘Syrische avond’ plaats. Deze avond staat geheel in het teken van Syrische muziek, kunst, dans en een presentatie over de geschiedenis van Syrië door Ghassan Kheirallah. Op deze avond wordt de expositie van kunstenaars Mohammed Alhinde, Mohammad Ziyad, Lilas Saeed en Styrk Dirki geopend. Obbay Salloum (piano) en Komay Wahbi (oed) spelen muziek en Hanan Hag-Ehea en Ramez Mahmoud verzorgen een dansoptreden. Daarnaast zorgt CODA voor Syrische lectuur.

Mohammed Alhinde

“Mohammed Alhinde is initiatiefnemer van deze avond. Hij klopte aan bij GIGANT met de wens zijn werk te exposeren. Dit idee werd bij ons enthousiast ontvangen en groeide al snel uit tot een volledig aangeklede Syrische avond.” Vertelt Nanda Huisman, regisseur bij GIGANT.

Over de kunstenaars

De exposerende kunstenaars wonen allemaal 2 à 3 jaar in Nederland en komen uit Damascus (Syrië). Ze maken allen met name portretten met olieverf.

Informatie

De avond begint om 20.00 uur in theaterzaal de Walvis en is Engels gesproken. Tickets kosten €2,50 (inclusief koffie/thee) en zijn te koop aan de balie van GIGANT en via gigant.nl. Er is tijdens deze avond een mogelijkheid om geld te doneren voor Vluchtelingenwerk Nederland.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?