’T Cafeetje Akoestisch

7 oktober 2017, om 16:00, 't Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, Apeldoorn

Door Agenda

Zaterdagmiddag 7 oktober a.s. is de eerste van het nieuwe seizoen van de maandelijkse luisterconcerten van het Songwriters Collectief Apeldoorn. De optredens gaan verder onder de naam ’t Cafeetje Akoestisch. Singer-songwriters maar ook andere artiesten met eigen werk, zoals akoestische bandjes en instrumentalisten zijn iedere eerste zaterdag van de maand te horen vanaf 16.00 uur in ’t Cafeetje van Marja aan de Hoofdstraat 166.

Elisabeth Daniël heeft vele kanten. Een beetje maf, maar gedisciplineerd, een dromer met haar voeten in de modder, rationeel met de verwondering van een kind, realistisch, optimistisch.
Als Robert Plant en Kate Bush een baby zouden krijgen, zou het klinken als Elisabeth Daniël. Soms verraadt ze een beetje van haar klassieke achtergrond. Haar liedjes zijn melodieus en gaan over het najagen van de dingen in het leven, over hoop, over plezier
Ze is een gepassioneerde vrijheidsstrijder en vecht tegen gedwongen prostitutie en mensensmokkel. Met haar stem probeert ze mensen te inspireren om weer te durven dromen. Izaak Smit begeleidt Elisabeth op gitaar.

Cindy Wielders is een singer-songwriter, schrijfster en illustrator die zowel in het Nederlands als Engels zingt.
Zij is opgegroeid met invloeden van singer songwriters uit de jaren 60 /70.
James Taylor, Don Mclean, Joni Mitchell, Bonnie Riath, Neil Young, Janis Ian maar ook Xavier Rudd en John Buttler zijn namen die haar diep raken met roots in soul and country. Cindy heeft een tweetal albums op haar naam, te vinden op Itunes onder Indywheels waarvan haar eerste album de aanrader van de maand werd in de Musicmaker in 2001.

De hoofdact van de middag is Lyssna, de groep met de Harderwijkse singer-songwriter Marja de Boer . Zij heeft eerder 2 solo-albums uitgebracht.
Dorien Geusebroek uit Ermelo speelt sinds haar 8ste viool. In 2010 kruisen hun muzikale wegen. Zij bouwen samen verder aan wat Marja solo begonnen is. Dorien blijkt een mooi zuivere sopraanstem te hebben. Haar hoge geluid contrasteert met Marja’s rauwe randje, waardoor verhaallijnen nog meer opgetild worden.

Harm Oosterhof, een creatieve bassist uit Ede is sinds 2016 bandlid.
Vanaf dat moment is hij dan ook niet meer weg te denken met zijn melodieuze spel. “Lyssna”, uit te spreken als luusna, hetgeen “luister” betekent, is geboren.
“Alles begint met luisteren”, een filosofie die deze muziekgroep aanhangt.
Luisteren om te kunnen ontvangen, creëren en uiteindelijk over te dragen.
Samen bouwen zij momenteel aan hun debuut album dat eind dit jaar uitgebracht zal worden.
Hun Engelstalige zelfgeschreven nummers met gitaar, viool, tweestemmige zangpartijen en bas, zorgen voor een optreden vol romantiek, humor en levenslessen.
Laat je verrassen door dit eigen geluid en Lyssna!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?