‘t Cafeetje van Marja: NADARA

17 juli 2017, om 20:00, 't Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, Apeldoorn

Door Agenda

NADARA

Pure Zigeuner-dansmuziek!

Nadara staat bekend om de beste zigeuner-musici en de snelste roma-dansers uit Transsylvanië. Het repertoire van Nadara bevat oorspronkelijke zigeunermelodieën, het is een van de beste zigeunerorkesten uit Transsylvanië. In 2016 stond de band in de finale van de ”Voice of Romania”.

Nadara werkt met top-dansers uit het roma-circuit. Virtuoze capriolen met klapfiguren met onnavolgbaar voetenwerk bij mannen en sensuele oriëntaalse buikdansbewegingen bij de vrouwen.

Zangeres Alexandra raakte verliefd op de muziek en de plaatselijke primás Tocila. In 2001 richtten zij samen het orkest op met de naam NADARA. De naam betekent in Romanes: ”wees niet bang!”.

De muzikanten zijn:
Francisc Iambor “tocila” viool,
Petre Ciurar saxofoon,
Mircea Otvos gitaar en percussie- drums,
Tibor Gondos contra-bas.
Alexandra Beaujard: accordeon en zang & dans

De band speelt de dag erna in de Roda hallen te Tilburg, wij hebben de eer het “voorprogramma en the final repetitie” te zijn.

Entree is €2,50 voor het goede doel*

(*De “Nadara association” stort zelf de inkomsten naar een goed doel, dit jaar dragen zijn zorg voor het doorleren van zigeunerkinderen om ze zo een goede start te geven en zo de traditionele muziekleer in stand te houden)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?