Taallunch in het kader van de Week van de Alfabetisering

8 september 2014, om 12:30, CODA

Door Redactie

CODA

Tijdens de Week van de Alfabetisering (8 tot en met 14 september) wordt extra aandacht besteed aan de bestrijding van laaggeletterdheid. In Nederland zijn 1,3 miljoen mensen laaggeletterd: zij kunnen alleen heel eenvoudige en korte teksten begrijpen. Driekwart van deze mensen is autochtoon en 57% heeft ‘gewoon’ een baan. De Week van de Alfabetisering begint dit jaar met een gezamenlijke activiteit, de Taallunch. CODA organiseert deze lunch samen met Aventus. De Taallunch heeft plaats op maandag 8 september om 12.30 uur in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn.

De Stichting Lezen & Schrijven heeft samen met bibliotheken van maandag 8 tot en met zondag 14 september 2014 de Week van de Alfabetisering georganiseerd. Bibliotheken en tal van andere organisaties zijn ingegaan op de oproep om activiteiten te organiseren om zo de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid. Het is dit jaar voor het eerst dat deze week start met een gezamenlijke activiteit: de Taallunch. CODA organiseert deze taallunch in samenwerking met Aventus. Carin Reinders (directeur-bestuurder van CODA) zal tijdens deze lunch voorlezen. Daarnaast wordt een rondleiding verzorgd door het Taalpunt en door CODA Junior.

In Nederland zijn 1,3 miljoen mensen laaggeletterd. Dit houdt in dat zij alleen heel eenvoudige en korte teksten begrijpen. Voor laaggeletterden is het vaak moeilijk om hun gezondheid op peil te houden omdat ze moeite hebben met het lezen van medicijnbijsluiters en etiketten op voedingswaren. Ook worden zij vaker belemmerd in hun productiviteit op het werk. Niet alleen verminderd de kwaliteit van hun leven hierdoor, het kost de maatschappij ook vele tientallen miljoenen euro´s per jaar.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?