Take only pictures and leave only footprint

1 november 2013 - 30 november 2013, CODA Centrale bibliotheek Apeldoorn

Door Agenda

Foto-expositie door Bert Hunink in CODA Centrale bibliotheek.
Fotograaf Bert Hunink laat zich onder andere inspireren door vervallen gebouwen en ruige natuur. In november is een selectie van zijn urbex- en natuurfoto’s te bewonderen in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat. De toegang is gratis.

De combinatie van het artistieke, het technische en de boodschap van het beeld maakt fotografie voor Bert Hunink boeiend en veelzijdig. Hij volgde de basis- en vakopleiding Fotografie aan de Fotovakschool en rondde deze in november 2012 succesvol af. Het onderdeel Urbex (Urban Exploring) werd door de examencommissie als expositierijp beoordeeld. Urbex foto’s tonen vervallen gebouwen zoals fabriekshallen, theaters, ziekenhuizen, etc. In deze expositie heeft Hunink gekozen voor het vervallen sanatorium Heilstätten Beelitz in Brandenburg, Duitsland. De gebouwen staan al jaren te verpauperen en vormen het decor voor menig speelfilm maar is ook dankbaar onderwerp voor veel fotografen.

Hunink’s liefde voor de fotografie is begonnen met het maken van reis- en natuurfoto’s. In de expositie hangt daarom ook een selectie foto’s van een recente reis naar IJsland. Fascinerend is de prachtige en veelzijdige natuur. Het landschap wisselt van een groene oase met watervallen tot boeiende vergezichten waarin veel te ontdekken valt. IJsland is ontstaan door een vulkanische uitbarsting  zo’n  18 miljoen jaar geleden. Heel fraai is het ijsmeer van Jökulsárlón met op de achtergrond de gletsjer en het ronddrijvende ijs dat uiteindelijk in de oceaan terechtkomt.
Tegenwoordig volgt Hunink de driejarige HBO opleiding Creative Fotodesign en houdt hij zich bezig met het maken van ingetogen en creatieve portretten. Kortom; een veelzijdige fotograaf waarvan een fraaie selectie foto’s in november CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat siert.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?