Taxateur Arie Molendijk komt naar Apedoorn

4 april 2017, van 13:00 tot 16:00, Hotel restaurant Apeldoorn, Soerenseweg 73, Apeldoorn

Door Agenda

APELDOORN: De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt dinsdag 4 april van 13.00 tot 16:00 uur naar Hotel restaurant Apeldoorn, Soerenseweg 73 in Apeldoorn om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

De heer Molendijk organiseerde destijds twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Inmiddels heeft Arie reeds meer dan 1500 taxatiedagen op zijn naam staan. Dit werd in de Stadsbibliotheek van Rotterdam eind 2015 gevierd. Tevens werd hij vorig jaar uitgenodigd op de boekenparade te Amsterdam uitgaande van de Koninklijke bibliotheek in DEN HAAG. ARIE MOLENDIJK IS DE LAATSTE TAXATEUR VAN BOEKEN IN NEDERLAND DIE ER GEHEEL ZIJN BEROEP VAN HEEFT KUNNEN MAKEN.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken. Meer informatie: Antiquariaat A.C. Molendijk, mail: amolendijkboeken@outlook.com (niet voor taxaties). ALSMEDE VOOR DE MEDIA (PERS).

Zie ook de nieuwe website www.molendijkboeken.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?