Taxatiemiddag in De Cantharel

21 november 2014, van 13:00 tot 16:30, Van der Valk Hotel Cantharel, Van Golsteinlaan 20.

Door Redactie

© Arie Molendijk

Vrijdag 21 november van 13.00 – 16.00 uur opent Van der Valk Hotel Cantharel in Apeldoorn haar deuren voor de taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Verder kan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken. Bijzondere stukken komen meestal in aanmerking voor een veiling.

Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk. Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan 1200 taxatiedagen op zijn naam staan. Taxatie 5 euro ongeacht het aantal te beoordelen boeken

 

Plaats: APELDOORN, Van der Valk Hotel Cantharel, Van Golsteinlaan 20.
Datum en tijd: vrijdag 21 november van 13.00 – 16.00 uur.
Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk: info@molendijkboeken.nl

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?