Tel Aviv, de allerlaatste voorstelling van Theater Merlijn

27 mei 2018, van 15:00 tot 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, 10.-

Door Agenda

Op zondag 27 mei vindt Tel Aviv plaats van Theater Merlijn (regie en script door Stadsdichter Aad van der Waal) bij GIGANT. Tel Aviv is de allerlaatste voorstelling van Theater Merlijn. Ze spelen een middag- en een avondvoorstelling (15.00 uur en 20.00 uur). Kaarten kosten € 10,00 en zijn te koop aan de balie van GIGANT of op gigant.nl.

Over Tel Aviv

In een steegje achter een restaurant laat een mysterieuze romanticus dagelijks (ongezien) een rode roos achter. Terwijl de mogelijke motieven de fantasie van de nieuwe eigenaar en haar goede vriendin prikkelen krijgt de anonimiteit zeven gezichten; Job, Enah, Zaza, Sem, Judith, Rebecca en Anouar! In een drietal – steeds korter wordende – cycli monologen ontsnappen zij aan het gebruikelijke, numerieke rookgordijn. Waardoor deze – zeer van elkaar verschillende – personages met elkaar verbonden zijn wordt pas echt helder tijdens de dramatische ontknoping van de voorstelling Tel Aviv. Een theaterstuk over plannen en verwachtingen, persoonlijke verhalen en de grillige paden van het lot.

Over Aad van der Waal

Schrijver en regisseur Aad van der Waal noemt Tel Aviv de ‘allerlaatste echte Merlijn voorstelling’ omdat hij gaat stoppen met de reguliere theaterlessen aan zijn laatste Merlijn groep. ‘Geen nachtkaarsje dat langzaam dooft’, belooft hij ons ‘…maar een laatste steekvlam!’

Aad van der Waal is toneelschrijver, dichter en theatermaker. In 2016 won hij met zijn sonnet ‘Stad van het falend geheugen’ de landelijke stadsgedichtenwedstijd. Ruim 20 jaar is hij het boegbeeld van theater Merlijn in Apeldoorn. Ook schreef en regisseerde hij talloze (muziek)theaterstukken. Sinds januari 2017 is hij Stadsdichter van Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?