Tentoonstelling: Aut of the Box

30 augustus 2014 - 2 november 2014, van 00:00 tot 23:59, CODA Junior

Door Redactie

CODA

30.08.2014 t/m 02.11.2014 | CODA Junior | gratis toegang

De Stichting Apeldoorn Fotostad organiseert in samenwerking met CODA, ACEC, Gigant, JT Bioscopen, Markant en de Fotovakschool Apeldoorn Fotostad. Aan deze tentoonstelling, die uit meerdere afzonderlijke exposities in de diverse gebouwen bestaat, werken meer dan zestig professionele en amateurfotografen mee. Aut of the Box is een van die exposities die in CODA te zien is.

Aut of the Box toont het werk van leerlingen van CSO de Zonnehoek, een christelijke school voor speciaal en voorgezet speciaal onderwijs. Een groot deel van deze leerlingen heeft moeite met communiceren en het fototoestel blijkt voor hen een waardevol hulpmiddel te zijn om zonder woorden te zeggen wat ze bedoelen. De foto’s in deze expositie laten zien hoe deze jongeren met een verstandelijke beperking en een stoornis in het autistisch centrum (ASS) kijken. Kenmerkend voor ASS is het detail-waarnemen. In deze expositie zien bezoekers precies dat wat deze jongeren zien: Opvallende zaken waar u zomaar aan voorbij zou lopen, mooie vormen, bijzondere kleurschakeringen en (be)spiegelingen.

De Zonnehoek werkt samen met het fotografencollectief in de gemeente Apeldoorn. Een amateur of professioneel fotograaf begeleidt de leerlingen waarbij na elke bijeenkomst de gemaakte foto’s geselecteerd worden. Eerst op kwaliteit door de fotograaf, daarna samen met de leerlingen op inhoud en techniek. Niet de vraag waaróm deze foto gemaakt is wordt beantwoord, maar juist de vraag wat er zo bijzonder is dat ze dat gefotografeerd hebben. Aut of the box brengt de wereld terug tot kleine proporties zoals mensen met ASS die zien en ervaren. Met oog voor het detail als onderdeel van een groot geheel. Zij hebben de ruimte gekregen out of the box foto’s te maken van hun wereld. Deze tentoonstelling is van 30 augustus tot 2 november 2014 in CODA Junior te bezichtigen, de toegang is gratis.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?