Tentoonstelling over Fiep Westendorp

18 april 2017 - 23 mei 2017, Coda Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren en het werk van Nederlands meest bekende illustratrice is nog altijd springlevend. 2016 en 2017 staan in het teken van haar honderdste geboortedag en dit wordt onder andere gevierd met een reizende tentoonstelling die in verschillende bibliotheken te zien is. Binnenkort zijn in CODA Centrale Bibliotheek 11 panelen te bewonderen met daarin verschillende hoogtepunten in woord en beeld uit haar oeuvre. Fiep Westendorp: een feest voor het oog! is tot en met 23 mei gratis te bekijken in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn.

Vanaf dinsdag 18 april zijn in CODA Centrale Bibliotheek 11 verschillende panelen te zien met tekeningen, reclame en heel veel andere blikvangers van Nederlands meest bekende illustratrice, Fiep Westendorp. Denk bijvoorbeeld aan de illustraties die ze maakte bij de verhalen van Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet, maar ook aan reclamewerk voor bijvoorbeeld de KLM, Nivea en de Nederlandsche Natuurhistorische Vereeniging. De panelen vertellen in het kort het verhaal van Fiep Westendorp als illustrator en geven antwoord op vragen als hoe een boekillustratie tot stand komt en wat een illustratie van haar zo krachtig en herkenbaar maakt. Naast bekend werk is dus ook minder bekend werk als affiches en boekomslagen te zien die zij gedurende haar 60-jarige carrière maakte.

Deze bijzondere tentoonstelling ter ere van de honderdste geboortedag van Fiep Westendorp is samengesteld door Museum Meermanno en de Fiep Westendorp Foundation.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?