Tentoonstelling René Ellenbroek in ACEC

28 april 2012 - 20 oktober 2021, van 16:00 tot 18:00, ACEC Gebouw

Door Redactie

Het hele appartement van René Ellenbroek is letterlijk leeggeruimd. Al het werk van de afgelopen paar jaar is verplaatst naar de ACEC. U krijgt letterlijk een overzicht voorgeschoteld van zijn inspanningen. Een grijze en duistere wereld waarbij de kunstwerken verhalen zijn, die ogenschijnlijk door toeval tot stand zijn gekomen. Echter het is René die deze toevalligheden omvormt tot een een heldere visie. Niet een van schoonheid, maar van de duistere kanten van het menselijk bestaan.

René Ellenbroek verzameld allerlei materialen om te gebruiken.Het schilderij “massage mask” bijv. is geschilderd op een langwerpige plank met zichtbare sporen van eerder gebruik: spijkergaten, plakband, nietjes en papierresten. De compositie wordt aangepast aan het formaat van het gevonden stuk hout, karton of papier. Vormen, kleuren en onderwerpen laten ruimte voor individuele uitleg.

Inspiratiebronnen zijn uit de media vernomen actuele gebeurtenissen en / of titels uit muziek en literatuur. De schilderijen worden gevuld met menselijke gedaanten of delen ervan. Ze liggen op hun buik voor een massage of voeren suggestieve handelingen uit. De werken zijn geschilderd in sobere kleuren op een snelle manier met grove kwaststreken die soms de vormen volgen of het hele vlak vullen. Vaak geeft de titel een extra dimensie aan het schilderij.

Tentoonstelling van werken van deze Apeldoornse schilder René Ellenbroek is te bezichtigen van 24 april t/m 11 mei. De officiële opening is zaterdag a.s. 28 april om 16.00 in het ACECGebouw.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?